09 dec. 2020 | 11:40

Operațiile estetice sunt din ce în ce mai căutate. De ce este Zoom motivul pentru această industrie în plină expansiune în pandemie

ACTUALITATE
Operațiile estetice sunt din ce în ce mai căutate. De ce este Zoom motivul pentru această industrie în plină expansiune în pandemie

Se pare că mulți dintre noi urâm să ne uităm la propriile noastre fețe toată ziua în apelurile Zoom. Atât de mult, încât mulți oameni apelează mai mult la procedurile cosmetice pentru a-și modifica aspectul.

Un chirurg plastic a spus că efectuează cu 90% mai multe proceduri injectabile (de exemplu, Botox) decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Washington Post. De asemenea, conform aceleiași surse, un alt pacient spune că este îngrijorat de caracteristicile care sunt evidențiate în unghiurile tipice ale camerei de apeluri video, cum ar fi gâtul, linia maxilarului și bărbia.

Mulți oameni vor să facă o schimbare după ce se uită la fața lor toată ziua

Creșterea raportată în chirurgia plastică este evidentă, chiar dacă Societatea Americană a Chirurgilor Plastici nu a raportat estimări ale numărului de proceduri desfășurate în acest an. Cu toate acestea, mulți oameni au devenit îngrijorați de aspectul lor pe fondul trecerii la filmări de înaltă definiție (și chiar 4K), în contextul în care și-au mutat munca în online, pe apelurile Zoom, în timpul pandemiei. Oamenii declară că se simt conștienți de defectele lor atunci când le analizează în amănunt timp îndelungat, când participă la apeluri de conferință cu colegii de muncă, familia și prietenii.

Există și alte motive pentru care procedurile cosmetice sunt în creștere, dincolo de apelurile video mai frecvente. Măsurile de distanțare socială și trecerea la munca de acasă înseamnă că pacienții se pot recupera fără a fi nevoie să-și ia prea mult timp liber sau să rateze o grămadă de evenimente. Mai mult, purtarea unei măști în aer liber poate ascunde efectele secundare post-procedură.

Deși a avea o procedură cosmetică ar putea spori stima de sine a cuiva în realitatea noastră încărcată de apeluri video, este posibil să nu fie un atu pentru fericirea pe termen lung. „Dacă îți place modul în care privești intervenția chirurgicală și îți oferă o nouă încredere de sine, este puțin probabil ca această încredere să dureze, dacă nu ți-ai modificat în mod semnificativ arhitectura minții”, a declarat psihologul comportamental Michael Mazius.