Modelul „secret” de la Dacia, surprins în România: cum arată noul Sandero

Modelul „secret” de la Dacia, surprins în România: cum arată noul Sandero

Dacia pregătește mai multe modele pentru următorii doi ani. Unul dintre acestea, și destul de așteptat, este Sandero. Acum, modelul a fost surprins în România.

Modelul Dacia camuflat a fost surprins pe autostrada Sibiu – Deva. Nu-i o noutate să vezi mașini testate și ascunse sub un autocolant de tipul acesta. E o noutate să vezi modele noi testate chiar pe străzile din România. Conform celor mai noi informații despre Sandero, acesta va fi un mix între Renault Clio și Megane.

Odată cu Sandero, Dacia pregătește și un model Sandero Stepway. Așa cum îi zice numele, e un model ceva mai robust, care a ajuns să fie destul de popular în Europa. La fel ca Dacia Sandero, și modelul Stepway va fi construit pe ce e Renault Clio în prezent. Stepway e o variantă ceva mai robustă a mașinii, mai înaltă. Astfel, următoarele mașini Dacia vor folosi platforma CMF-B a Renault. Ca motorizare, zvonurile indică spre un TCe de un litru, pentru benzină. Sigur, va fi și-o versiune cu GPL.

dacia sandero poze camuflaj
Imagini publicate de ProMotor

Dacă de la Sandero nu te poți aștepta la o putere foarte mare, altul ar fi cazul cu Stepway. Motorul de 130 CP ar fi pe Dacia Sandero Stepway și ar fi vorba de-o versiune hibridă. Ca idee, Stepway reprezintă 75% din vânzările seriei Sandero. Cât despre opțiunea hibridă, nu te gândi la ceva SF. Va fi vorba de o motorizare mild-hybrid E-Tech. Debutează pe Clio, în 2020, și Dacia va prelua tehnologia. Motorul pe benzină ar fi de 1,6 litri.

Dacia ar lansa în mai puțin de doi ani șapte modele noi

În 2020, Dacia a anunțat deja modelul Spring, primul electric din gama sa. Pentru vară ar trebui să anunțe Lodgy 2 și Dokker 2. Totuși, dat fiind contextul, e posibil ca acestea să fie amânate pentru toamnă.

În primăvara anului viitor ar trebui să vedem așa: Spring, deja confirmată, Logan MCV 2 și Duster facelift.

În ceea ce privește platforma CMF-B, aceasta a fost creată de Alianța Renault Nissan Mitsubishi pentru toate mărcile și toate modelele subcompacte. Sporește siguranța pasagerilor și, mai ales, deschide drumul mașinilor electrice și hibride chiar și pentru compania autohtonă.

Citește și: