Misteriosul caz al celor 20 de trotinete electrice furate de pe străzile din București

Misteriosul caz al celor 20 de trotinete electrice furate de pe străzile din București

Dacă stai în București, atunci sigur ai observat faptul că străzile au fost împânzite de trotinete electrice ce pot fi deblocate cu o aplicație, în sistem ridesharing. Ei bine, nu te-ai fi așteptat ca ele să fie furate de cineva.

Mai multe companii închiriază trotinete electrice în București, iar pe străzi sunt parcate multe asemenea mijloace de transport alternative. Ele pot fi închiriate contra-cost, fiind deblocate cu ajutorul unei aplicații. Toate sunt monitorizate prin GPS, iar dacă încerci să le miști mai mulți metri fără să le deblochezi au un sistem sonor de avertizare.

Ei bine, cineva s-a gândit, însă, că le poate fura.

E vorba de un tânăr de 26 de ani, devenit principalul suspect în cazul furtului a 20 de astfel de trotinete electrice și la care Poliția a descins recent.

20 de trotinete electrice, furate din București

Polițștii bucureșteni susțin că suspectul ar fi sustras 20 de trotinete electrice de la o firmă, după dezactivarea sistemului GPS. Suspectul a vândut unele dintre trotinete, iar pe altele le-a închiriat.

”În seara de 20.11.2020, în jurul orei 23.30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 23 Poliție a fost sesizată de către reprezentantul unei societăți comerciale cu privire la faptul că în ultima perioadă, prin dezactivarea sistemului GPS, mai multe trotinete electrice au fost sustrase de pe raza municipiului București. Polițiștii au demarat investigațiile și în scurt timp au reușit recuperarea a 10 trotinete electrice” – cam așa sună comunicatul de la Poliția Capitalei

Te întrebi, probabil, ce a făcut bărbatul cu trotinetele respective. Ei bine, a căutat să facă bani. O parte din ele au fost vândute, iar altele le-a vopsit și le-ar fi închiriat în regim propriu.

”(…) la adresa bărbatului, în baza mandatului, a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate alte 10 trotinete electrice. Cercetările sunt continuate de Secția 23 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au mai transmis polițiștii.

Toate cele 20 de trotinete electrice valorează 40.000 de lei.

Citește și: