Mașina incredibilă la care Dacia doar visează: așa ceva ar bucura milioane de români

Mașina incredibilă la care Dacia doar visează: așa ceva ar bucura milioane de români

Henry Ford a spus odată: „Nu găsiți vina, găsiți un remediu”. Un proprietar harnic al unui Ford F550 a ținut cont cu siguranță de sfaturile lui Henry și a proiectat o rulotă personalizată, cu toate lucrurile pe care le dorea, dar nu le-a putut găsi într-un RV gata construit.

Scott a conceput vehiculul Ford unic, având în vedere un set foarte specific de criterii. Proiectant și aventurier, Scott își dorea o mașină de încredere, care să poată combina fiorul off-road-ului cu viața confortabilă în aer liber. De asemenea, trebuia să-l găzduiască pe Scott și pe soția sa, dar și pe cei doi câini enormi ai lor.

„Soția mea refuză să campeze la mai puțin de opt kilometri de oricine, așa că am vrut ceva care să fie într-adevăr confortabil, dar suficient de mic pentru a ajunge în locurile pe care ne place să le vizităm”, a declarat Scott pentru Expedition Portal.

Cum a fost construită rulota Ford

Pentru a construi vehiculul, Scott a luat un Ford F550 2016 cu motor V10 de 6,8 litri și a adăugat o cabină montată pe platformă pentru a o transforma într-o casă nou-nouță. El a proiectat spațiile de locuit pop-up folosind software-ul SolidWorks CAD și apoi a modelat el însuși construcția într-o inovație  care l-ar impresiona cu siguranță pe fondatorul Ford.

Când sunt complet extinse, locuințele se întind până la 182 de centimetri, pentru a oferi locuitorilor mult spațiu. Spațiul generos oferă vederi panoramice de neegalat datorită peretelui frontal articulat, un pat (aproape) king-size, un dinette convertibil care se transformă într-un pat de dimensiuni pentru copii și, desigur, un loc pentru perechea de blănoși.

Scott a confirmat că offroaderul se poate descurca cu ușurință pe terenurile neuniforme. „Am luat acest camion prin niște locuri foarte strânse și a funcționat fără cusur”, spune el. „A făcut față spectaculos în toată regiunea Baja și a fost minunat în călătoria noastră în nordul Albertei, în Canada”, adaugă el.

În plus, camionul Ford este conceput chiar și pentru a locui definitiv acolo. Este echipat cu cinci baterii solare și o grămadă de baterii litiu-ion care alimentează totul la bord, de la blatul de inducție la mini-aerul condiționat split. De asemenea, motorul F550 poate fi folosit și ca generator de rezervă.

În plus, vehiculul cu patru roți are 100 de galoane de apă dulce și 40 de galoane de stocare a apei. Mai mult, mașina poate transporta, de asemenea, până la 70 de litri de combustibil, așa că nu trebuie să-ți faci griji că rămâi fără benzină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: