Anunțul care lovește în plin Dacia: Ford tocmai a dezvăluit ce pregătește la Craiova

Anunțul care lovește în plin Dacia: Ford tocmai a dezvăluit ce pregătește la Craiova

Ford pregătește o nouă variantă a modelului EcoSport, o versiune nouă cu care vrea să țină pasul în această perioadă, în care și Dacia a anunțat trei modele noi.

Ford pregătește o îmbunătățire a modelului EcoSport, produs la Craiova. Vine cu un alt design la interior și exterior, fiind vorba de o versiune Active cu gardă la sol mai mare și îmbunătățiri de design. Până la prezentarea oficială, programată în 6 noiembrie, constructorul american a venit cu un teaser.

„Ecosport Active va fi o noutate în seria Active care oferă mai multe capabilități și un design „rugged” pentru clienții care vor să ducă activitățile outdoor la un nou nivel”, menționează Roelant de Waard, vice-președinte de marketing și vânzări al Ford.

Ford anunță îmbunătățiri când Dacia vine cu trei noi modele

Ford EcoSport Active

Gama Active, prezentă deja în Europa, va fi extinsă și pe modelul produs la Craiova – EcoSport. Deocamdată, constructorul american a venit doar cu un teaser cu aripa dreaptă a unui Ecosport pe care este vizibilă și sigla Active. Într-un scurt comunicat de presă, Ford menționează că Ecosport Active va avea o gardă la sol mai mare, o protecție mai bună pentru caroserie adaptată pentru drumurile mai dificile, dar și o serie de noutăți de design la exterior și la interior.

Prezentarea oficială a noului Ecosport Active va avea loc în 6 noiembrie. Ford EcoSport se produce doar la uzina de la Craiova, motiv pentru care cel mai probabil și varianta Active va fi realizată tot în România. În prezent, de versiune Active mai beneficiază Fiesta și Focus.

Americanii au comercializat deja 55.000 de unități Fiesta Active de la lansarea din 2018, în timp ce 20% dintre unitățile Focus vândute în acest an sunt în versiune Active. De asemenea, gama Active a fost extinsă recent și pe utilitarele Transit Custom, Transit Connect, Tourneo Custom și Tourneo Connect.

De remarcat momentul în care vine Ford cu un asemenea anunț, adică exact în perioada în care Dacia a prezentat cele trei noi modele din generațiile Logan, Sandero și Stepway. Mulți cred că modelul îmbunătățit al EcoSport va semăna oarecum cu Sandero Stepway.

Dacă va fi așa, o să vezi la prezentarea oficială.