În ce condiții se pot obține tabletele de la Guvern: ce trebuie să știe părinții elevilor

În ce condiții se pot obține tabletele de la Guvern: ce trebuie să știe părinții elevilor

Guvernul a promis că va acorda tablete elevilor care nu au resurse și nici acces la internet pentru a învăța de acasă. Acum, Ministerul Educației a semnat ordinul care prevede și condițiile în care se acordă aceste dispozitive.

Condițiile în care sunt acordate cele 250.000 de la Guvern sunt prevăzute de un ordin semnat de ministrul Educației, Monica Anisie. Programul a fost denumit generic ”Școala de Acasă”, iar condițiile au fost deja distribuite către inspectoratele județene și din București.

De program beneficiază și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei și care nu au un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Pentru această categorie de elevi se alocă un număr de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000.

În ce condiții se acordă tabletele de la Guvern

Ministerul Educației va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

Aceste dispozitive intră în inventarul unității școlare unde învață elevii ce le primesc, iar ele vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă.

Tabletele vor ajunge la elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, care figurează înscriși la școală. În ordinul Ministerului Educației sunt prevăzute mai multe criterii. Astfel, aceste vor ajunge la:

  • Elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: