Cum poți face ca Google să citească texte pentru tine

Cum poți face ca Google să citească texte pentru tine

Google îți pune la dispoziție cea mai utilă opțiune atunci când vine vorba de citit, prin care poți transforma orice text în versiunea audio.

Gigantul tech și-a dat seama că opțiunea ar putea fi utilă pentru cei care preferă să „citească” articole în felul acesta, așa că o pune la dispoziție pe Android. Pentru a folosi opțiunea Read It, trebuie doar să intri în articolul pe care vrei să îl citești și apoi să activezi asistentul Google, prin rostirea unor comenzi precum „citește”, „citește-mi articolul”, etc.

După activare, ecranul ți se va împărți: vei vedea articolul pe două treimi din ecran, în partea de sus. În sfertul de ecran inferior, vei avea un controller din care poți controla viteza de vorbire a asistentului, poți derula sau opri. În mod impliciti, articolul se va derula automat în partea de sus, pe măsură ce asistentul citește textul.

Ce trebuie să știi dacă folosești opțiunea Google

În comparație cu alte sisteme mai vechi puse la dispoziție de companie, aceasta sună mult mai natural. Nu mai trebuie să te încurci cu sistemul Google Translate, de exemplu, care sună destul de ciudat. Vestea și mai bună e că poți închide fereastra și folosi telefonul la altceva cât timp asistentul îți citește articolul, asemenea unui audiobook.

Trebuie să iei în considerare, de asemenea, că Google Read It merge cel mai bine pe Chrome și alte browsere bazate pe Chromium. Dacă folosești alte browsere precum Firefox, de exemplu, va trebui să copiezi link-ul articolului pe care vrei ca asistentul să ți-l citească și să îl lipești în Chrome.

Există și o opțiune prin care poți traduce textul articolului în 42 de limbi, pe care o poți accesa prin apăsarea celor trei puncte verticale. Tot aici poți alege și una dintre cele trei voci disponibile: una feminină și două masculine.

Citește și: