Gestul românilor care îți arată de ce demisionează medicii: ce a ajuns să îndure o asistentă din Galați

Gestul românilor care îți arată de ce demisionează medicii: ce a ajuns să îndure o asistentă din Galați

În timp ce un număr mare de medici români și-au dat demisia din spitale sau au intrat în concediu medical, manifestările de discriminare la care a fost supusă o asistentă îți arată de ce.

Foarte mulți români sunt ofensați și speră la pedepse aspre de trădare pentru medicii care optează să părăsească spitalele în această perioadă. În același timp însă, mesajul unei asistente medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați îți arată o posibilă explicație pentru lipsa de interes a medicilor.

Mesajul de pe Facebook al Mihaelei Moga Pal a devenit viral pe 1 aprilie. În doar câteva rânduri pe care le poți vedea mai jos, femeia a relatat modul absolut cumplit în care a ajuns să fie tratată de vecinii de bloc și de vânzătoare de la magazinului din apropiere. Sub pretextul faptului că lucrează într-un mediu cu bolnavi de coronavirus, asistenta medicală s-a trezit cu clor aruncat pe ușa de la intrare în casă. În momentul în care s-a dus la un magazin pentru a-și cumpăra ce avea nevoie în casă, a fost dată afară și s-a refuzat servirea ei.

Încercând să mitigheze un pic circumstanțele îngrozitoare pe care le-a suportat în ultimele zile, un grup de militari au întâmpinat-o joi pe Mihaela Moga Pal în mijlocul străzii. Ei au aplaudat-o și i-au oferit un buchet de flori. Unul dintre militari i-a adresat și câteva cuvinte emoționante. „Eu unul personal nu credeam că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine”, i-a spus un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri.

Scena întâlnirii cu militarii a fost imortalizată și postată pe pagina oficială a MApN împreună cu un mesaj drăguț. „Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe”, se arată într-un video publicat pe Facebook de către MApN cu titlul „În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela”.

„Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!”, se mai arată în postarea MApN.

Citește și: