14 aug. 2020 | 08:00

Fără glumă, Trump distruge planeta cu câte un duș de presiune mare: care este explicația

ACTUALITATE
Fără glumă, Trump distruge planeta cu câte un duș de presiune mare: care este explicația

Într-o perioadă în care SUA pare cu 100 de ani în urmă față de restul planetei din cauza infecțiilor cu Covid-19 și a reticenței oamenilor la un vaccin, Donald Trump are o nouă preocupare.

Președintele SUA este fascinant. Grijile sale zilnice nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în țara pe care o conduce. În timp ce oamenii mor asfixiați pe paturi de spital, cel mai recent stres al lui Trump gravitează în jurul presiunii de la duș, din cauza faptului că îi stă părul rău.

Este atât de stresat pe marginea acestui subiect, încât grija sa pentru apa de la duș s-a manifestat într-o schimbare legislativă la nivelul întregii federații. Administraţia americană a propus schimbarea definiţiei capului de duş, pentru a permite un volum mai mare de apă, după ce preşedintele Donald Trump s-a plâns despre această neplăcere, relatează BBC.

În urmă cu aproximativ o săptămână, a fost prima oară când Donald Trump a făcut o referință la presiunea de la duș. Nu a durat mult până când o lege importantă s-a schimbat pentru a-i tolera pretențiile neancorate în realitate.

De exemplu, oficialul de la Casa Albă, a insistat pe faptul că dușul îi strică părul, particularitate ineviitabilă, în funcție de volumul de apă și de păr. O lege adoptată în 1992 prevede că prin „para” de la duş nu pot trece mai mult de 10 litri de apă pe minut. Acum, Administraţia Trump vrea ca această limită să se aplice fiecărei duze, este încă greu de estimat dacă se mai transpune în lege acest lucru.

„Faci un duş, iar apa nu curge. Vrei să-ţi speli mâinile, nu curge apa. Aşa că ce e de făcut? Stai acolo mai mult timp sau faci un duş mai lung? Deoarece părul meu – nu ştiu despre voi – dar al meu trebuie să fie perfect. Perfect!”, a spus Trump, în discursul fără noimă.

În final, astfel de practici ignorante față de cantitatea de apă pe care o consumi sunt în detrimentul planetei, pe lângă faptul că foarte multe țări au probleme majore cu accesul la apă potabilă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele