Deplasările în afara localității după 15 mai, sub semnul întrebării: ce a răspuns Marcel Vela

Deplasările în afara localității după 15 mai, sub semnul întrebării: ce a răspuns Marcel Vela

În cel mai nou set de răspunsuri postare pe Facebook la întrebările poporului, Marcel Vela a adresat un subiect arzător, deplasările în afara localității după 15 mai.

În urmă cu aproximativ o lună, ministrul de Interne a anunțat că va realiza o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Facebook în fiecare zi de miercuri. În prima parte a zilei va realiza o postare online pentru a centraliza întrebările oamenilor, în timp ce seara va realiza un clip cu răspunsurile la acele întrebări.

Cea mai recentă sesiune video de întrebări și răspunsuri a avut loc aseară, foarte aproape de miezul nopții. Întreaga transmisiune o poți vedea mai jos, durează aproximativ 12 minute. În mod previzibil, Vela nu a răspuns la toate întrebările primite pe Facebook, dar a adresat un subiect foarte important.

Mulți români sunt curioși dacă după încetarea stării de urgență și relaxarea restricțiilor se vor putea deplasa liber prin țără. Până la această oră, respectivul detaliu incredibil de important nu a fost adresat de autorități, decât într-o formă ambiguă, fiecare înțelegând ce vrea.

Acum, lucrurile sunt cât se poate de clare. Ai liber la deplasări pe teritoriul României fără niciun fel de emoții. Dacă vei și vrea să faci acest lucru, este altă poveste. „Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Ca referință, România nu se află într-o situație foarte bună din prisma cazurilor de coronavirus. La ora actuală, sunt înregistrate 14.107 cazuri, 864 de decese și un număr de 5.788 de oameni sunt vindecați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: