Dacia Logan și secretul din cabina șoferului. Cum ai acces la meniul surpriză

Dacia Logan și secretul din cabina șoferului. Cum ai acces la meniul surpriză

Dacia Logan beneficiază de un sistem inteligent. Dacă vrei să accesezi însă meniul secret trebuie să știi câteva trucuri. Din fericire, le-am adunat aici.

Meniul secret e, în esență, un meniu unde sunt adunate opțiuni mai puțin utile șoferilor. Sunt folosite fie pentru diagnoză, fie de către mecanici auto în service. Acest meniu secret poate fi accesat pe Dacia Logan facelift, Dokker, Lodgy și chiar Duster. Practic, trebuie să aibă un sistem multimedia standard. Atenție însă că nu e același lucru cu Media Nav, pe care îl are noul Duster, de exemplu.

Cum accesezi meniul secret de pe Dacia Logan

Ca să accesezi acest meniu ascuns e suficient să ții apăsat butonul „Menu” al sistemului multimedia. Faci asta cam cinci secunde. Imediat vei avea acces la meniul respectiv. Are trei secțiuni: Diagnostics, Radio Monitor și Param ID. Selectarea diferitelor funcții pentru Dacia se face prin intermediul butonului rotativ central.

În caz că te întrebi ce face fiecare opțiune, ei bine, în Diagnostics, în secțiunea Monitor, poți să monitorizezi diverși parametri, cum ar fi tensiunea bateriei sau viteza mașinii. În secțiunea Faults poți verifica dacă există erori în computerul de bord.

Ce faci însă dacă ai o Dacia cu Media Nav? În cazul acestui sistem multimedia ai nevoie de un stick USB gol. Accesarea meniului ascuns se face după următorii pași: pornești sistemul multimedia și aștepți până la încărcarea completă a interfeței. Îl oprești printr-o apăsare scurtă pe buton Power.

Pe ecran apare un ceas și acesta e momentul în care trebuie să apeși pe butoanele de modificare a volumului. Pe ambele în același timp. Și introduci stick-ul în portul USB al sistemului. Ai astfel acces la meniu. Dar, în ambele cazuri, ține cont că acest meniu de pe Dacia te ajută și nu prea. Nu a fost gândit pentru șoferi, tocmai de aceea opțiunile s-ar putea să nu-ți folosească direct la nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: