Dacia care ar falimenta și BMW: arată într-un mare fel și face toți banii

Dacia care ar falimenta și BMW: arată într-un mare fel și face toți banii

Fanii Dacia nu duc lipsă de idei ca să transforme mașina românească într-una senzațională. O astfel de idee avem și azi.

Pe final de 2020, Dacia a prezentat trei modele. Totodată, în 2021, va avea prima mașină electrică. De fiecare dată însă compania se bate cu ceilalți producători prin prețurile mici. Dar cum ar fi o mașină care să coste aproape 100.000 de euro, ca un Taycan, și chiar să facă o oarecare concurență pentru Tesla?

Alexandru-Călin Ţicărat a gândit o astfel de mașină. Ce propune el este o Dacia 1300 adusă în secolul 21 și pregătită pentru următorul deceniu în industria auto. Ce vezi în imaginile de mai jos a fost numită Dacia Sentry.

Dacia care ar face de râs orice BMW

Dacia-Sentry-masina-electrica

Dacia 1300 a fost lansată în anii ’60 și n-a fost niciodată o mașină foarte bună. E copiată după Renault 12. Dar compania ar putea face o surpriză frumoasă în următorul deceniu. ba chiar ar avea nevoie, în sfârșit, de-o mașină nouă, futuristă, care să fie vândută sub această marcă.

Designerul român care a creat Sentry susține că mașina pe care și-a imaginat-o este un sedan cu cinci locuri și propulsie electrică. Modelul futurist a primit o parte frontală agresivă. Grila este închisă, cu faruri extrem de înguste și-un design futurist. Blocurile optice integrează și prize de aer. Capota seamănă cu ceea ce știm de la muscle car-urile americane. Este masivă și prezintă nervuri proeminente.

Ca dimensiuni, Sentry ar avea circa 5 metri, cu o lățime de aproape 2 metri și-o înălțime de 1,5 metri. Ar fi un model premium pentru ceea ce ar fi Dacia Spring. Acest model ar trebui să ajungă pe piață în 2021, cu un preț de sub 20.000 de euro. Și parcă n-ar strica un model premium pe lângă unul de buget.

Ca design arată chiar mai bine decât ultimele modele Mercedes sau BMW. Sigur, și prețul ar fi imens. Dacă Dacia ar face un așa automobil, probabil că ar costa cel puțin 40.000 de euro. Cu mai multe opțiuni, s-ar duce spre 70-80.000 de euro. Nu chiar un preț imposibil. Și poate intră în producție și modelul Brașovia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: