Dacă ai copiii pe TikTok, trebuie să știi asta: este pentru binele lor

Dacă ai copiii pe TikTok, trebuie să știi asta: este pentru binele lor

În ultimul an, în timp ce popularitatea TikTok a explodat, mai multe rapoarte au clasificat rețeaua socială ca fiind raiul pedofililor. Din acest motiv, ar fi bine să ai în vedere câteva lucruri.

În fiecare săptămână, apare o nouă rețea socială pentru care interesul pare să explodeze. Niciuna nu a devenit însă o amenințare atât de puternică pentru Facebook decât TikTok. Din păcate, aplicația a devenit foarte populară printre adolescenți, dar și printre copii mici, de până la 10 ani. Chiar dacă în teorie nu ar trebui să-ți poți face un cont in-app sub vârsta de 13 ani, mecanismele pentru prevenirea acestui lucru sunt superficiale.

În contextul în care au apărut tot mai mulți critici vocali ai programului, iar creatorii ei au primit mai multe amenzi usturătoare legate de activitatea utilizatorilor minori, TikTok caută să-și spele un pic imaginea cu cea mai importantă actualizare de la lansarea programului. Tot efortul de această dată este construi în jurul sporirii siguranței micuților.

După ce anul trecut a introdus un mod prin care copiii trebuie să-și confirme vârsta, iar ulterior a interzis clipurile cu comportament delicvent sub 18 ani, acum a fost implementat controlul parental. Noul set de opțiuni sunt centralizate în jurul conceptului de ”Family Safety Mode”.

În practică, dacă ai un copil pe TikTok, trebuie să-ți faci și tu un cont în aceeași aplicație și să le conectezi pe cele două. Imediat după, vei putea monitoriza atent întreaga activitate a micuților in-app. În primul rând, poți stabili cu precizie limite de timp pentru utilizarea aplicației. În plus, poți limita sau dezactiva complet posibilitatea mesajelor directe. Dacă vrei să-ți manifești paranoia la un cu totul alt nivel, poți administra cu precizie conținutul pe care îl pot vedea in-app copiii tăi.

Momentan, Family Safety Mode pe TikTok este disponibil doar pentru utilizatorii din Regatul Unit ai aplicației, dar funcția ar trebui să ajungă și în alte regiuni pe parcursul următoarelor săptămâni.

Citește și: