15 mai 2020 | 06:00

Cât de prost este testul de coronavirus folosit la Casa Albă: Donald Trump este inconștient

ACTUALITATE
Cât de prost este testul de coronavirus folosit la Casa Albă: Donald Trump este inconștient

În ultima săptămână, numărul cazurilor de coronavirus înregistrate printre oficialii de la Casa Albă a explodat. Nu ajută nici faptul că modul în care este testată administrația de la Washington este ineficient.

Într-un reportaj publicat de New York Times, se atrage atenția asupra unei statistici îngrijorătoare care vizează procesul de diagnoză utilizat la de administrația prezidențială a Statelor Unite ale Americii.

Ca referință, aparatul folosit în interiorul Casei Albe este intitulat Abbott ID Now și a fost creat de Abbott Labs. Pentru prima oară, l-am detaliat la finele lunii martie aici. Are dimensiunea unui prăjitor de pâine și oferă diagnosticul între 5 și 13 minute.

Din păcate, un studiu realizat de N.Y.U. Langone Health confirmă faptul că în nu mai puțin de 48% dintre cazuri, aparatul poate rata infecții, oferind un fals negativ. Validitatea studiului disponibil la această adresă nu a fost momentan confirmată și de alte entități din domeniu, dar situația nu este deloc optimistă.

Abbott ID Now a fost certificat de urgență de FDA (Food and Drug Administration) la finele lunii martie și, ca multe alte tratamente neinspirate, a fost promovat cu entuziasm de Donald Trump. A fost introdus până și într-o conferință a președintelui SUA în care acesta a insistat pe faptul că testele sunt ”foarte precise”.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să răspundă pe marginea subiectului, dar este important de reținut că nu mai puțin de 18.000 de astfel de unități se află în folosință la această oră în SUA, cu 1,8 milioane de kituri de testare folosite de aparat în procesul de diagnoză livrate în teritoriu.

Comparativ cu cele 5-13 minute în care Abbott ID Now oferă un diagnostic, următorul cel mai rapid test a fost creat de grupul farmaceutic Roche, un test molecular de tip PCR. Deși acesta din urmă este mult mai precis, oferă rezultate în trei ore și jumătate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele