Când sunt alegerile locale și parlamentare în România: data, fixată în spatele ușilor închise de Iohannis și Orban

Când sunt alegerile locale și parlamentare în România: data, fixată în spatele ușilor închise de Iohannis și Orban

Marți seară, în cadrul unei întâlniri cu ușile închise la Vila Lac, liderii PNL s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban pentru a discuta viitorul României, începând cu alegerile locale și parlamentare.

Se știa de anul trecut că, până la finele acestui an, ar trebui să avem parte de alegeri parlamentare și locale. Din păcate, pandemia a stricat planurile autorităților de la București, iar datele planificate pentru respectivele scrutinuri au rămas sub semnul întrebării, până acum.

Premierul Ludovic Orban le-a comunicat liberalilor la întâlnirea de la Vila Lac că Guvernul are un plan bine definit în ceea ce privește cele două scrutine electorale. Alegerile locale sunt programate pentru data de 27 septembrie, iar alegerile parlamentare pentru 6 decembrie, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. De asemenea, Ludovic Orban și Klaus Iohannis au transmis un mesaj tranșant: „Nu se va face nicio remaniere”.

Înâlnirea de la Vila Lac a avut loc în contextul unor tensiuni sporite între liderii PNL din teritoriu și Ludovic Orban. Liberalii l-au acuzat pe premier că nu comunică deciziile guvernamentale în interiorul partidului, iar oameni importanți din gruparea politică ajung să-și ia informațiile din presă. Pe de altă parte, discuția pare să fi fost una constructivă.

„PNL a ieşit cu motoarele turate de la această întâlnire, cu o echipă puternică, unită şi consolidată în jurul lui Ludovic Orban/ deci nu a fost nicio întâlnire cu cuţitele pe masă cum spun unii, e drept că am servit o cafea şi o apă plată! Nu am discutat nici măcar în trecere despre remaniere, întrucât suntem foarte mulțumiți de modul în care miniştrii liberali au reacţionat în această perioadă dificilă/ deci nu pleacă nimeni, nu vine nimeni, iar miniştrii îşi fac datoria cât mai bine omeneşte posibil”, a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare, liderul liberal a insistat pe existența unui plan de relansare economică pentru țara noastră. „În câteva zile, guvernul liberal prezintă un amplu program de revigorare a economiei româneşti, bazat pe investiţii şi pe sprijinirea masivă a sectorului privat”, a atras atenția Florin Roman.