Când se deschid mall-urile din România și în ce fel: grădinițele și creșele sunt următoarele pe listă

Când se deschid mall-urile din România și în ce fel: grădinițele și creșele sunt următoarele pe listă

România se apropie cu pași repezi de o normalitate, datorită scăderii constante a numărul de bolnavi de Covid-19 care se înregistrează în fiecare colț al țării.

Autoritățil române au parte de presiuni teribile din partea mediului de afaceri pentru a permite reluarea activităților economice de orice fel. Într-o intervenție televizată la Antena 1, Nelu Tătaru a confirmat că acest lucru se va întâmpla în curând, dar relazarea restricțiilor va avea loc în trepte. Nu vom activitatea din mall-uri reluată peste noapte la nivelul premegător pandemiei. Pentru a găsi cea mai bună soluție, ministrul Sănătății va discuta cu administratorii mall-urilor pe parcursul zilei de azi.

Conform estimărilor actualte oferite de Nelu Tătaru, începând cu data de 15 iunie, mall-urile vor începe să-și reia activitatea în România, fie și pe etape. „Sper ca după relaxările de la 1 iunie să avem acelaşi parcurs, pentru ca după 15 iunie să avem un al treilea pachet de măsuri de relaxare. (…) În următoarele două săptămâni trebuie să facem nişte evaluări. Mâine voi avea nişte discuţii cu administratorii mall-urilor şi vom pune pe tapet ce se poate şi ce nu se poate. (…) Intenţionăm ca tot ceea nu a fost deschis, să deschidem în următoarea perioadă, că e 15 iunie sau 1 iulie, mai devreme nu. (…) Mall-urile au magazine, dar au şi food-court-uri, au şi cinematografe şi spaţii de joacă. Ele trebuie gestionate ca locuri unde avem adunări populaţionale şi trebuie gestionate într-un context epidemiologic, în care precauţiile şi recomandările trebuie să aibă întâietate”, a afirmat Tătaru marţi la TVR1.

În ceea ce privește particularitățile deschiderii mall-urilor, acestea vor fi comunicate cu 2 zile înainte să intre în vigoare, deși data vehiculată este 15 iunie. ”Vom avea aceste discuţii şi vom pune în discuţie evaluarea la un anumit moment care va decide şi ce se deschide din interiorul mall-urilor. Vom anunţa cu două zile înainte, dar discuţiile cu agenţii economici sunt cu săptămâni înainte. Fiecare este pregătit, pentru compartimentul pe care îl are”, a insistat ministrul.

În ceea ce privește părinții care abia așteaptă să-și ducă copii din nou la creșă sau grădiniță, Tătaru a venit cu un anunț și în acest sens. Potrivit ministrului Sănătăţii, este posibil ca pe parcursul verii să fie deschise after-school-urile, grădiniţele şi creşele private „în condiţiile în care contextul epidemiologic o va permite”.

Citește și: