Când îți înscrii copilul la grădiniță: calendarul oficial, confirmat de Ministerul Educației

Când îți înscrii copilul la grădiniță: calendarul oficial, confirmat de Ministerul Educației

În cazul în care erai curios de modul în care se desfășoară înscrierile la grădiniță în acest an, Ministerul Educației a anunțat calendarul oficial al înscrierilor și reînscrierilor.

În această perioadă de incertitudine, foarte puține lucruri au rămas la fel. Există un nivel semnificativ de incertitudine la toate nivelurile administrației publice. Foarte mulți oficiali se feresc să facă promisiuni certe legate de ce se va întâmpla peste o lună sau două. Există numeroase proiecte despre viața după starea de urgență, dar cele mai multe dintre ele vor varia în funcție de evoluția numărului de cazuri depistate.

Un lucru se pare însă că este sigur vizavi de revenirea la normalitate. Școala și activitatea din grădinițe sau școli vor începe la toamnă. În ceea ce privește înscrierile în clasa I sau formalitățile de înscriere la liceu/facultate, lucrurile erau deja destul de clare. Este însă prima oară când ministrul Educației a adresat înscrierea în grădinițe.

Pe pagina de Facebook a instituției a fost publicat calendarul oficial al înscrierilor și reînscrierilor la grădiniță. Astfel, aflăm că reînscrierile vor avea prioritate, începând cu 25 mai, în timp ce înscrierile încep de la 8 iunie. Programul complet al acestui proces poate fi analizat mai jos:

  • 25 mai – 5 iunie – etapa de reînscriere la grădiniță
  • 8 iunie – 3 iulie – etapa I de înscriere la grădiniță
  • 20 iulie – 10 august – etapa a II-a de înscriere la grădiniță
  • 11- 31 august – “corecturi”

Din momentul în care școlile din România s-au închis pe 11 martie din cauza stării de urgență cauzate de pandemia de Covid-19, acesta a fost primul anunț din partea Ministerului Educației referitor la înscrierile la grădiniță. Este important de reținut că procesul efectiv de înscriere la grădiniță și la școala pregătitoare se va desfășura online.

„Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a spus Monica Anisie, dumincă seară.
Citește și: