Alertă pentru toți cei care au WhatsApp: mare atenție la această funcție

Alertă pentru toți cei care au WhatsApp: mare atenție la această funcție

WhatsApp testează o nouă setare numită Read Later, aceasta fiind o îmbunătățire adusă opțiunii de mesaje arhivate. Noua funcție permite pur și simplu ignorarea convesațiilor, temporar sau permanent.

În forma actuală, sesiunile de chat arhivate pe WhatsApp funcționează asemănător mesajelor email, în sensul că nu sunt șterse, dar odată ce sunt arhivate rămân ascunse până ce persoana respectivă decide să-ți trimită un nou mesaj. Însă strategia nu funcționează tocmai bine pentru sesiunile de chat la care participanții trimit constant mesaje. Încercarea de arhivare a conversației este un eșec în acest caz.

Aici intervine Read Later, noua setare permițând oprirea temporară sau permanentă a notificărilor de mesaje nou apărute în discuțiile de WhatsApp pe care le urmărim. Așa cum spune și numele, poți opta să citești mai târziu mesajele nou postate, sau deloc, dacă consideri discuția neinteresantă.

În orice caz, decizia de a citi mesajele rămâne o acțiune pur deliberată. Odată bifate, folosind opțiunea Read Later, discuțiile pe WhatsApp nu vor mai declanșa alerte de notificare și nici nu vor apărea în inbox-ul de mesaje, rămânând arhivate în istoricul aplicației.

Concret, opțiunea Read Later se diferențiază de funcția Mute, deja prezentă în aplicația de mobil, prin faptul că nu blochează  definitiv respectivul utilizator. Mesajele sale ajung în continuare, doar că nu-ți sunt anunțate în niciun fel, rămânând să decizi mai târziu dacă vrei să le citești sau nu.

Pentru a beneficia de funcționalitatea nou adăugată ar putea fi nevoie să verifici mai întâi disponibilitatea ultimei versiuni de WhatsApp în magazinul Play Store sau AppStore.

Dispar mesajele din WhatsApp

Din noiembrie anul trecut au circulat zvonuri conform cărora WhatsApp intenționa să introducă această caracteristică. Acum este oficial.

„Poți trimite mesaje care dispar pe WhatsApp activând mesajele care dispar”, a explicat aplicația deținută de Facebook într-o secțiune de întrebări frecvente de pe site-ul său.

„Odată activat, mesajele noi trimise în chatul individual sau de grup vor dispărea după șapte zile. Cea mai recentă selecție controlează toate mesajele din chat. Această setare nu va afecta mesajele trimise sau primite anterior în chat”, conform WhatsApp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: