Alertă pentru toți românii cu WhatsApp: dispar mesajele fără să faci nimic. Se întâmplă deja

Alertă pentru toți românii cu WhatsApp: dispar mesajele fără să faci nimic. Se întâmplă deja

O schimbare majoră ajunge pe WhatsApp și toți utilizatorii sunt vizați. Deși s-a vorbit și în trecut de această noutate, acum e oficial și trebuie să fii foarte atent la mesaje.

WhatsApp a tot pregătit noutăți pentru serviciu, chiar dacă nu toate au ajuns la timp la utilizatori. Una dintre promisiuni a fost că mesajele se vor șterge singure după o anumită perioadă. Opțiunea e, în sfârșit, disponibilă. Cum faci asta?

Cei peste două miliarde de utilizatori vor putea beneficia de această opțiune și să nu se mai teamă de ce-au trimis, că mesajele se șterg singure. Această opțiune se numește Disappearing Messages și are rolul de a proteja informațiile sensibile prin ștergerea automată a mesajelor după șapte zile de la trimitere.

Ce-i important de reținut aici e că dacă vrei să nu pierzi ceva anume, nu seta opțiunea de a le șterge automat.

Cum profiți de noua funcție de la WhatsApp

Noua opțiune nu este activată în mod implicit, ci trebuie bifată când vrei cu adevărat asta. Pentru a face asta, când ești într-un chat cu cineva, apeși pe numele persoanei respective și de-acolo activezi opțiunea.

Trebuie să știi că, imediat ce-ai activat-o, va rămâne funcțională până când o dezactivezi manual. Ca s-o dezactivezi faci același lucru și alegi „disable”. Totodată, ține cont că mesajele dispar, dar nu și cu o anumită excepție: când funcția de backup este activată și a apucat să ruleze în perioada de 7 zile înainte ca mesajele să fie șterse automat.

„Odată activat, mesajele noi trimise în chatul individual sau de grup vor dispărea după șapte zile. Cea mai recentă selecție controlează toate mesajele din chat. Această setare nu va afecta mesajele trimise sau primite anterior în chat. Într-un chat individual, fiecare utilizator poate activa sau dezactiva mesajele care dispar. Într-un chat de grup, numai administratorii de grup pot activa sau dezactiva mesajele care dispar.”
WhatsApp

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: