03 nov. 2020 | 18:11

Dispar mesajele din WhatsApp: trebuie să afli urgent de schimbarea fără precedent

CHESTII
Dispar mesajele din WhatsApp: trebuie să afli urgent de schimbarea fără precedent

Din noiembrie anul trecut au circulat zvonuri conform cărora WhatsApp intenționa să introducă această caracteristică. Acum este oficial.

„Poți trimite mesaje care dispar pe WhatsApp activând mesajele care dispar”, a explicat aplicația deținută de Facebook într-o secțiune de întrebări frecvente de pe site-ul său.

„Odată activat, mesajele noi trimise în chatul individual sau de grup vor dispărea după șapte zile. Cea mai recentă selecție controlează toate mesajele din chat. Această setare nu va afecta mesajele trimise sau primite anterior în chat”, conform WhatsApp.

„Într-un chat individual, fiecare utilizator poate activa sau dezactiva mesajele care dispar. Într-un chat de grup, numai administratorii de grup pot activa sau dezactiva mesajele care dispar”.

Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă dorești să începi să folosești mesaje de autodistrugere. În primul rând, dacă o persoană nu verifică WhatsApp timp de șapte zile, acesta va fi șters. Cu toate acestea, conținutul previzualizării poate fi încă vizibil în notificările persoanei respective.

În al doilea rând, orice răspuns la mesajul care dispare poate afișa mesajul original, chiar dacă a fost șters. Încă nu este clar exact când vor deveni disponibile mesajele cu autodistrugere, deși ar putea fi în următoarele săptămâni odată cu actualizarea aplicației.

Funcțiile grupurilor de chat pe WhatsApp

Urmează mai multe funcții bazate pe confidențialitate introduse anul acesta, cum ar fi opțiunea de a opri accesul persoanelor la chat-urile de grup din care nu vor să facă parte.

Acum poți alege cine te poate adăuga la grupuri, permițându-ți să blochezi persoanele obositoare sau să împiedici prietenii enervanți să te adauge. Acest lucru ar putea părea o caracteristică frivolă, dar de fapt este un instrument excelent de confidențialitate, deoarece oamenii din grupuri își pot vedea reciproc numerele de telefon.

Dacă poți controla cine te adaugă în aceste chat-uri, atunci ai un instrument suplimentar pentru a-ți proteja identitatea și pentru a te asigura că oamenii ciudați sau escroci nu te contactează, precum și să te protejezi de agresori.

După ce ai actualizat aplicația, deschizi setările și derulezi la „cont”, urmat de „confidențialitate” și apoi „grupuri”. Vei putea alege cine are voie să te adauge la grupuri, cu trei opțiuni disponibile. Selectezi „toată lumea” și în timp ce alegi „contactele mele” înseamnă că numai prietenii te vor putea adăuga.

Persoanele pe care le-ai blocat vor putea în continuare să trimită o invitație de grup într-un mesaj privat – dar acest lucru este foarte ușor de ignorat. Într-un comunicat, Whatsapp a scris: „Grupurile WhatsApp continuă să conecteze familia, prietenii, colegii și multe altele. Pe măsură ce oamenii apelează la grupuri pentru conversații importante, utilizatorii au cerut mai mult control asupra experienței lor. „Astăzi, introducem o nouă setare de confidențialitate și un sistem de invitații pentru a vă ajuta să decideți cine vă poate adăuga la grupuri”.