Mașina Uber care o să supere la maximum șoferii de taxi

Mașina Uber care o să supere la maximum șoferii de taxi
Sursa foto: Uber

Din luna mai, Uber este interzis în România, iar Guvernul lucrează acum la un proiect de lege prin care urmărește să reglementeze serviciile de ridesharing.

Într-un parteneriat cu producătorul de mașini Volvo, Uber a prezentat un model de vehicul autonom, gata să fie produs în serie. Mai exact, este vorba despre un SUV, Volvo XC90, prezentat în cadrul summit-ului anual Uber Elevate.

Aceasta nu este prima mașină pe care cele două o dezvoltă împreună, ci se află deja la a treia colaborare de acest tip. Totuși, acesta este primul model destinat producției de mașini complet autonome. SUV-ul este echipat cu dotări de siguranță care permit instalarea rapidă a sistemului autonom Uber. Acest lucru va lăsa loc pentru dezvoltarea mașinilor autonome în rețeaua Uber ca un serviciu autonom de ridesharing.

Mașina este complet autonomă, dar este echipată, în același timp, cu volan și sistem de frânare perfect funcționale. Vehiculul nu stă rău nici la capitolul securitate. Acesta vine gata dotat și cu un sistem de cybersecurity, pentru a evita un eventual atac cibernetic.

Volvo XC90 are un sistem de senzori și camere montate special pentru a putea naviga în siguranță pe străzile orașului.

Cum va arăta mașina Volvo produsă în parteneriat cu Uber

Uber Volvo XC90

Uber

Cei de la Uber au speranțe destul de mari în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome. Ar putea fi o modalitate prin care să-și mărească profiturile, pentru că toți banii de pe o cursă ar reveni companiei și nu va mai trebui să plătească și partea șoferului. În mod obișnuit, aceștia primesc aproximativ 70% din suma primită în cadrul unei curse pe platforma de ridesharing.

Noul anunț arată că Uber nu a renunțat încă la mașinile autonome. Asta chiar și după accidentul din 2018, cauzat chiar de o mașină de acest tip, care a ucis o femeie chiar pe trecerea de pietoni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: