11 iul. 2019 | 15:23

Care e cea mai bună metodă de a transfera bani: Money Gram, Western Union sau Revolut?

ACTUALITATE
Care e cea mai bună metodă de a transfera bani: Money Gram, Western Union sau Revolut?

Procesul de transfer bani a devenit destul de ușor. Fie că e transfer de bani prin MoneyGram, Western Union sau Revolut, opțiuni ai. Am analizat ce oferă fiecare.

Serviciile prin care poți transfera bani, ca Money Gram, devin tot mai diverse și fiecare are avantajele și dezavantajele ei. Am ales trei dintre cele mai populare opțiuni de acest fel. Ți-am explicat mai jos ce-ți poate oferi fiecare pentru a putea alege opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. Dacă ai Revolut, ar trebui să îți fie viața un pic mai ușoară.

Cum faci transfer de bani cu MoneyGram

Pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să faci un transfer de bani prin MoneyGram sunt destul de simpli. Pentru început, trebuie să mergi la o locație parteneră MoneyGram și să ai pregătite documentul de identitate cu fotografie și numele complet al destinatarului și țara de destinație a acestuia. În cazul în care vrei să trimiți banii într-un cont bancar, vei avea nevoie și de numele băncii și numărul de cont al destinatarului.

După ce completezi un formular de trimitere vei primi o dovadă de plată. Pe aceasta vei găsi un număr de referință din opt cifre pe care să îl comunici destinatarului, ca să poată încasa banii. În ceea ce privește un transfer de bani prin MoneyGram direct într-un cont bancar, suma va ajunge direct în contul destinatarului.

Trebuie să știi că MoneyGram îți ia și comision pentru aceste tranzacții. Acesta variază în funcție de suma și locul spre care trimiți banii. Pentru a afla exact cât te va costa să faci un transfer, poți primi o estimare aici, după ce completezi câteva date.

De exemplu, dacă vrei să trimiți 1.000 de euro din Italia în România, comisionul este unul destul de mare, de 40 de euro.

Cum poți face transfer de bani prin Western Union

Avantajul pe care Western Union îl are față de MoneyGram este că tranzacțiile pot fi efectuate și online. Astfel, nu e neapărat nevoie să mergi la o locație Western Union pentru a trimite bani, ci poți plăti direct cu cardul. Banii pot fi fie ridicați cash, fie pot ajunge direct în contul destinatarului.

Și Western Union percepe comisioane pentru un transfer de bani. Poți calcula exact suma pe care serviciul ți-o va cere aici. În comparație cu MoneyGram, Western Union percepe un comision de 20 de euro pentru o sumă de 1000 de euro trimisă din Italia în România.

Limita pe care serviciul de transfer bani o impune este de 5000 de euro într-o perioadă de trei zile pentru tranzacțiile online. În ceea ce privește banii trimiși în persoană, în locațiile Western Union, poți trimite oricâți bani vrei.

Cum trimiți bani prin Revolut

Revolut este poate cea mai practică și cea mai ieftină opțiune de transfer de bani. Tot ce trebuie să faci e să îți comanzi cardul Revolut, care ajunge în cutia ta poștală după ce plătești 27 de lei. După ce achiți această sumă, toate tranzacțiile efectuate nu ascund în spate niciun comision.

Pentru a putea trimite bani vei folosi contul personal de la orice bancă, pe care îl conectezi la cardul Revolut. Astfel, vei putea trimite bani către alte persoane direct din aplicație și nu vei avea nevoie decât de numărul de telefon al celuilalt.

Dezavantajul e că destinatarul trebuie să fie și el deținător al unui card Revolut pentru a putea primi bani. După ce apeși „Send”, celălalt va primi suma în doar câteva secunde. Cea mai bună parte e că toate tranzacțiile sunt gratuite și nu trebuie să-ți mai faci griji pentru comisioane ascunse.