Testează viteza la internet de pe orice device. Speedtest către locații multiple

Testează viteza la internet de pe orice device. Speedtest către locații multiple
14:51 03.06.2019

În cazul în care te întrebi cât de rapid e internetul pe care provider-ul tău îl oferă, testează viteza la internet și află dacă se ține de promisiune.

De ce să folosești un program care testează viteza la internet

Probabil cu toții ne întrebăm cât de aproape de realitate sunt vitezele de internet cu care operatorii se laudă în reclame, pliante și oferte. Există o modalitate simplă prin care să afli cât de rapid este internetul de pe dispozitivele tale.

Cel mai popular serviciu cu ajutorul căruia utilizatorii testează viteza la internet este Speedtest. Este cea mai simplă modalitate prin care poți vedea cât de rapid îți merge internetul.

În plus, serviciul este disponibil și sub formă de aplicație, atât pe Google Play pentru Android, cât și pe App Store, pentru iOS. Astfel, poți testa și mai ușor viteza la internet, pentru orice dispozitiv vei folosi.

Viteza variază de la un minut la altul. Astfel, un utilizator care testează viteza la internet într-un anumit moment al zilei, ar putea obține rezultate diferite în alt moment.

Testul durează doar câteva zeci de secunde, timp în care îți este analizată conexiunea la internet. La final, vei primi cifre exacte care îți arată viteza de download, dar și cea de upload.

Pe lângă acestea două, pentru măsurarea eficienței internetului este important și ping-ul. Acesta se măsoară în milisecunde și reprezintă delay-ul cu care datele sunt transmise între device-ul tău și server. Acesta este important pentru jocurile online în rețea. Un ping mai mic de 20ms este considerat unul bun.

Dacă valoarea sa depășește 150ms, vei observa un lag semnificativ când te joci.

Cât de precise sunt serviciile care testează viteza la internet

Trebuie să ții cont că vitezele pe care operatorii le pun la dispoziție nu sunt garantate în permanență. De obicei, aceștia menționează că viteza este de până la 1000 MB/s, de exemplu. Asta nu înseamnă că aceasta va fi viteza constantă cu care vei naviga pe internet.

Totuși, trebuie să iei în considerare și faptul că viteza la internet nu depinde în exclusivitate de operator. Există foarte mulți factori care pot deveni piedici, de care cei care testează viteza la internet trebuie să fie conștienți. De exemplu, foarte importante sunt și dispozitivele pe care le folosești. Astfel, chiar dacă ești dispus să plătești mai mult pentru un abonament la internet cu o viteză mai mare, nu va conta prea mult dacă router-ul sau telefonul pe care le folosești sunt prea vechi.

La toate astea se adaugă și alți factori care pot pune probleme.

Pe de o parte, contează mult și infrastructura din zona în care locuiești. Pe de altă parte, un internet mai lent ar putea însemna că mai mulți utilizatori din jur generează trafic la rândul lor. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care internetul merge mai prost, factor de care cei care testează viteza la internet trebuie să țină cont.

Când ești singurul conectat la rețea, internetul va merge mereu mai bine.

Chiar dacă sună bine, e posibil să nu ai nevoie de cea mai mare vitează la internet. În cazul în care folosești dispozitivele doar pentru activități care nu necesită o conexiune ultra rapidă, poate nu ai nevoie să-ți iei chiar cel mai scump abonament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI