Samsung scade, Apple se prăbuștește, iar Huawei crește vânzările cu 50%

Samsung scade, Apple se prăbuștește, iar Huawei crește vânzările cu 50%

Samsung încă este lider, dar vânzările scad. Apple vinde din ce în ce mai puține telefoane, dar Huawei înflorește.

Firmele de cercetare IDC și Strategy Analytics au dezvăluit rapoartele cu vânzările de smartphone-uri la nivel global, iar câștigătorul este clar: Huawei.

Potrivit IDC, Huawei a înregistrat o creștere a vânzărilor de telefoane de 50,3%. Astfel, compania a livrat 59,1 milioane de telefoane în primul trimestru al anului 2019 și se apropie repede de Samsung. Cota de piață a chinezilor a ajuns la 19% la nivel mondial, la doar patru procente în spatele coreenilor de la Samsung, ce au livrat 71,9 milioane de dispozitive în acestă perioadă, un minus de 8,1%.

Locul trei este ocupat de Apple cu 36,4 milioane de telefoane vândute și cu o cotă de piață e 11,7%, însă în scădere masivă de 30,2% față de primul trimestru al 2018. Chiar și așa, după acest anunț, prețul acțiunilor companiei a crescut datorită performanței realizate de serviciile companiei și datorită celor 5,1 miliarde de dolari care au venit din vânzările de ceasuri.

În același clasament IDC, locul patru este ocupat de Xiaomi cu o cotă de piață de 8%, apoi de Vivo cu 7,5% (creștere importantă de 24% față de 2018) și de Oppo cu 7,4%.

Huawei se pare că a găsit rețeta succesului, într-o piață în scădere

Restul producătorilor de telefoane au o cotă de piață combinată de 23,2% și au vândut 72,1 milioane de telefoane, doar cu puțin mai mult decât Samsung.

Per total, conform IDC, livăririle de telefoane în primele trei luni ale anului au ajuns la 310,8 milioane de unități, în scădere cu 6,6%.

De fapt, dacă am scoate Huawei din ecuație, majoritatea jucătorilor scad. Sony vinde și mai puține telefoane și a înjumătățit departamentul care lucrează la divizia de mobile.

LG a anunțat că nu va mai produce telefoane în Coreea de Sud, alegând să le facă în Vietnam pentru că acolo costurile sunt mai mici. HTC este aproape moartă. Nici Google nu o duce prea bine și a vândut mai puține telefoane, deși a avut Pixel 3, un telefon cu o cameră foto foarte bună.

Oare cum ar fi arătat afacerile Huawei dacă nu ar fi fost implicată în scandaluri de spionaj și dacă ar putea să-și ducă telefoanele la operatorii americani?

Citește și:
Sursa: The Verge