HTC trebuia să „stingă becul” de mult, dar se ambiționează inutil

HTC trebuia să „stingă becul” de mult, dar se ambiționează inutil
Sursa foto: The Verge

Au apus de mult vremurile în care HTC făcea valuri pe piața de mobile cu smartphone-uri revoluționare. În ultimii ani, a făcut eforturi semnificative ca să nu moară.

Deși majoritatea amatorilor de tehnologie sunt convinși că HTC ar fi trebuit să renunțe de mult să mai încerce să facă telefoane mobile, se pare că taiwanezii mai au un dram de ambiție în instalație. Oficialii companiei tocmai au confirmat că nu au niciun plan să închidă firma, iar, în opinia lor, proiectele pe termen scurt și lung sunt unele cât se poate de interesante.

Până la finele acestui an, HTC și-a propus să mai lanseze un smartphone, o versiune îmbunătățită a unui model existent din portofoliu. În 2019, la fel ca în întreaga industrie, accentul se va pune pe inteligență artificială, terminale cu 5G și pe criptarea datelor cu blockchain.

Luna viitoare, HTC va lansa o variantă un pic mai sprintenă de HTC U12 Life. La ora actuală, telefonul este disponibil într-o variantă cu 4 GB RAM și o memorie internă de 64 GB. În teorie, suportă extinderea spațiului de stocare prin intermediul unor carduri microSD. Totuși, slotul pentru SIM este hibrid, iar utilizarea unui card de memorie implică renunțarea la funcționalitatea Dual SIM.

Pornind de la acest set de circumstanțe, vom vedea un U12 Life cu 6 GB RAM și 128 GB de memorie.

În mod previzibil, compania va continua să facă sume decente de bani din zona de realitate virtuală și realitate augmentată prin intermediul echipamentelor Vive. Dacă totul merge bine, vitezele foarte mari de internet obținute prin 5G ar trebui să faciliteze adopția de VR și AR, unde latența scăzută este vitală pentru o experiență fără dureri de cap.

Un pic ciudată este insistența taiwanezilor pe zona de blockchain. Telefonul HTC Exodus 1 a fost dezvăluit de curând, dar este dedicat exclusiv entuziaștilor de critptomonede. Dacă exista vreun dubiu pe marginea acestui subiect, este important de reținut că-l poți cumpăra doar cu monezi virtuale.