OnePlus 7 Pro, singurul telefon de pe piață cu această tehnologie

OnePlus 7 Pro, singurul telefon de pe piață cu această tehnologie

OnePlus anunță noile telefoane pe 14 mai, iar un model se anunță a avea o tehnologie unică pe piață.

Samsung Galaxy Fold ar fi trebuit să fie primul telefon să fie echipat cu acestă nouă tehnologie. Totuși, cu toți știm problemele de care s-a lovit telefonul pliabil al Samsung și că lansarea lui a fost amânată. Intră în scenă OnePlus 7 Pro, cel mai ambițios telefon lansat de chinezi.

Pe măsură ce noi tehnologii sunt descoperite, smartphone-urile devin mai performante. O metodă prin care telefoanele devin mai rapide este utilizarea tehnologiei Universal Flash Storage (UFS) ce înlocuiește vechea soluție de stocare eMMC, ce este folosită de câțiva ani încoace.

UFS este o tehnologie mai bună decât eMMC în mai multe privințe, dar cel mai important este că poate citi și poate scrie în același timp. Astfel, evident, datele vor fi transferate mai rapid. În acest moment este utilizată tehnologia UFS 2.1, însă noua versiune 3.0 ar trebui să ofere de două ori mai multă lățime de bandă, folosind mai puțină energie.

De ce e important ca OnePlus 7 Pro să aibă UFS 3.0

OnePlus 7 Pro, primul telefon care ar avea UFS 3.0. Este de așteptat ca telefonul să fie lansat pe 14 mai și apoi peste alte opt zile să fie disponibil la vânzare.

Cu UFS 3.0 la interior, este de așteptat ca OnePlus 7 Pro să fie rapid: aplicațiile se vor deschide mai repede și vor rula mai bine. Primele rezultate ale testelor de benchmark, ce s-au scurs pe internet, indică faptul că OnePlus 7 Pro ar putea fi cel mai performant telefon Android de pe piață.

Prețul de pornire ar fi de 699 de dolari pentru varianta cu 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, apoi 749 de dolari pentru versiunea cu 8 GB RAM și 128 GB stocare și 819 dolari pentru modelul cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare.

De asemenea, mai există o versiune cu conectivitate 5G, dar acesta nu va fi disponibilă pentru vânzare în SUA. Probabil doar în Coreea de Sud și poate Elveția.

Fanii Samsung trebuie să mai aștepte până când vor primi un telefon cu acest nou tip de spațiu de stocare. Dacă seria S10 nu a primit UFS 3.0, atunci Galaxy Note 10 cu siguranță va avea această tehnologie încorporată. Samsung ar lansa patru versiuni de Galaxy Note 10 în luna august, inclusiv două versiuni de 5G.

Sursa: Phonearena