Cât ar costa Netflix dacă noul plan tarifar va fi aplicat

Cât ar costa Netflix dacă noul plan tarifar va fi aplicat
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH
16:42 02.03.2019

Anul a început cu o scumpire a serviciilor Netflix. Din fericire, România n-a fost afectată, dar acum s-ar putea să nu mai ai așa mare noroc.


ACTUALIZARE 2 martie

Reprezentanți Netflix au transmis către PLAYTECH că, deocamdată, e o perioadă de testare, fără să fie luată o decizie finală. „Testăm categorii de preț ușor diferite pentru a înțelege mai bine care este valoarea Netflix pentru utilizatori. Acest test nu va fi văzut de toată lumea și am putea să nu implementăm niciodată aceste prețuri în afara acestui test. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că Netflix are întotdeana un raport excelent calitate preț”, a comunicat compania.


În prezent, Netflix are trei tipuri de abonamente. Cel mai ieftin presupune că nu ai acces la conținut Full HD sau 4K și poți viziona doar pe un dispozitiv. Cel mai scump îți oferă și 4K, dar si acces de pe patru dispozitive în același timp.

Toate aceste prețuri ar urma să fie schimbate în 2019, conform unei scheme de tarifare până acum accesibilă anumitor utilizatori din Italia. Astfel, în prezent, prețurile Netflix în Europa sunt așa: opt euro, 10 euro și 12 euro pentru cele trei tipuri de abonamente.

În viitor, Netflix ar urma să taxeze astfel: nouă, 13 și 17 euro. Cea mai mare scumpire, după cum se poate vedea, e la abonamentul premium. Se prea poate ca decizia să fie luată și pentru că abonamentul acela e folosit de mai mulți utilizatori care își dau contul și altora. E un fel de „piraterie” pe Netflix.

Netflix preturi mai mari Europa
Schema de prețuri noi pentru Netflix descoperită de un utilizator din Italia

În România, în decembrie, Netflix a test un nou tip de abonament: săptămânal. Astfel, nu trebuie să plătești mai mult decât folosești. Opțiunea încă nu a fost lansată oficial.

O creștere a prețului ar însemna și că Netflix vrea să vadă cât sunt dispuși oamenii să plătească pentru acces, mai ales într-un an în care concurența va deveni și mai mare. Pe lângă HBO, Amazon și televiziunile mari care produc seriale, ar putea avea ca rivali Disney, Apple și câteva studiouri mari de film. Disney, cu siguranță, va avea un produs de video streaming cu tot conținutul de care dispune, doar că o dată de lansare n-avem.

Citește și:
Sursa: BGR
Etichete: