China vrea să construiască prima bază de cercetare de pe Lună

China vrea să construiască prima bază de cercetare de pe Lună

China este prima țară care a reușit, la începutul anului 2019, să aterizeze o navetă spațială pe partea întunecată a Lunii.

De atunci, China National Space Administration studiază polul sudic al planetei. Misiunea roverului pe care statul chinez l-a trimis pe Lună se apropie de final, dar eforturile de explorare au avut succes.

Statele Unite și Rusia deja explorează spațiul de decenii întregi. Statul comunist încearcă să le prindă din urmă pe cele două și s-ar putea să îi și reușească. Plănuiește să se concentreze asupra unei idei care, dacă va deveni realitate, va fi cu siguranță cea mai importantă realizare a Chinei în ceea ce privește spațiul cosmic. Mai exact, va construi o bază de cercetări chiar pe suprafața Lunii.

Informația vine direct de la, Zhang Kejian, șeful China’s National Space Administration, în timpul unui discurs de China Space Day.

Cum plănuiește China să construiască baza lunară

Planul imediat al statului comunist reprezintă lansarea unui lander, numit Chang’e-5, care va colecta mostre de materie de pe Lună pe care le va aduce înapoi pe Pământ. Misiunea respectivă va începe până la sfârșitul lui 2019.

În ceea ce privește baza lunară, China are informații ceva mai vagi. Agenția chineză spune că vrea să construiască un centru de cercetare în apropierea polului sudic al Lunii pentru a facilita explorarea satelitului natural al Pământului. Spune și că va reuși să ducă la bun sfârșit construcția în următorii zece ani.

Bineînțeles, și alții au planuri similare. Americanii de la NASA visează și ei la construirea unei baze lunare. Aceștia vor inclusiv să colecteze apă de pe suprafața Lunii.

O bază pe Lună ar putea fi extrem de utilă ca punct de pornire în misiuni către alte planete din Sistemul Solar. Totuși, construirea acesteia va fi extrem de dificilă.

Rămâne de văzut care va fi țara care va reuși să ducă totul la bun sfârșit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BGR