20 ian. 2019 | 19:33

Google face un telefon din plastic ca să concureze cu chinezăriile

VIDEO ACTUALITATE

Google ar putea să lanseze încă un telefon Pixel 3, dar în variantă de buget, pentru cei care nu-și permit să dea 800 sau 900 de dolari pe versiunea flagship.

Prin urmare, Pixel 3 Lite ar putea fi, în sfârșit, telefonul Google pe care ți-l permiți, dar nu neapărat și cel pe care ți-l dorești, pentru că la cum arată, n-ai vrea să dai nici 500 de lei pe el.

Inițial, noul telefon a fost dezvăluit într-un clip pe canalul de YouTube Andro News. Acum nu mai există pe această sursă, dar a fost reîncărcat de către alți utilizatori.

Evident, este doar o bănuială că ar fi vorba de varianta Lite a lui Pixel 3, pentru că telefonul este cunoscut momentan sub numele de cod Sargo.

În clipul de prezentare se spune că ar fi echipat cu un procesor Snapdragon 670, cu memorie RAM de 4 GB și, probabil, că va avea o memorie de stocare de 64 GB, dacă se respectă “tradiția” mid-range-urilor.

Telefonul pe care-l vezi are un ecran LCD cu o diagonală de 5,56 inci, cu 2220 x 1080 pixeli cu margini aproape insesizabile în lateral, dar cu margini exagerat de mari sus și jos.

Capacitatea bateriei ar fi de 2.915 mAh, destul de mică, în comparație cu alte telefoane din gama de mijloc care au baterii de peste 3.000 mAh, mai ales cele chinezești care au început să exceleze la acest capitol. Dar, având în vedere ecranul relativ mic și funcțiile probabil mediocre, s-ar putea să nici nu aibă nevoie de baterie cu capacitate mai mare.

Google Pixel 3 Lite ar putea să se laude însă, cu performața camerelor foto, mai ales cea de pe spate, care are un senzor de 12 megapixeli cu 1,4 micron pixeli, stabilizare optică și deschidere a diafragmei de f/1.8. Zvonurile zic că ar face fotografii la fel de bine ca Pixel 3, chiar dacă este versiunea Lite, dar, momentan nu au fost arătate și dovezi concludente. Zvonurile rămân zvonuri totuși.

Cel mai urât aspect al telefonului este carcasa din plastic. În 2019, Google se zgârcește și oferă un telefon din plastic, în condițiile în care chinezii de la Huawei oferă de câțiva ani telefoane din gama de mijloc cu spate din aluminiu sau chiar sticlă curbată.