Viitoarele telefoane Pixel vor avea un procesor produs chiar de Google

Viitoarele telefoane Pixel vor avea un procesor produs chiar de Google

Google Pixel 2 și chiar Pixel 3 folosesc procesoare Snapdragon de la Qualcomm. Ei bine, se pare că Google se gândește să-și facă propriile procesoare pentru viitoarele produse ale companiei.

Google a angajat recent 16 de ingineri și patru recrutori pentru un nou proiect numit „gChips” ce se va desfășura în Bengaluru, India. Locul nu este întâmplător deoarece orașul indian a devenit un loc important pentru design-ul procesoarelor și aici sunt prezenți mai mulți producători de procesoare.

Totuși, Google nu este la prima încercare de a-și face propriul hardware. Pixel 2 are un procesor Snapdragon, dar acesta este însoțit de un co-procesor numit Pixel Visual Core, creat special pentru a procesa imaginile realizate cu camera foto. Pixel 3 conține a doua generație a acestui Visual Core, iar acesta este folosit pentru a crea acele fotografii care i-au adus faima lui Pixel, mai ales cele realizate pe timp de noapte.

Apple a renunțat să mai folosească procesoarele altora și astfel a ajuns să încorporeze procesoarele din seria A în telefoanele și tabletele companiei, iar rezultatele sunt excelente. Mai mult, Apple ar vrea să-și facă și propriul modem pentru viitoarele telefoane și să renunțe la Intel.

Samsung și Huawei își produc propriile procesoare, Exynos și Kirin, ce sunt prezente pe anumite modele din portofoliu. Dacă Google chiar vrea să-și facă propriul cip atunci înseamnă că ar putea să livreze telefoane mai optimizate decât alte smartphone-uri Android.

Potrivit unui raport Reuters, echipa gChips ar putea ajunge la 80 de angajați până la finalul anului 2019. Este greu de crezut că americanii vor fi gata cu un procesor pentru Pixel 4, dar din 2020 am putea vedea telefoane, tablete sau laptopuri dotate cu procesoare Google. Google ar putea implementa procesorul în difuzoarele inteligente, în routerele și în alte dispozitive pentru smart home pe care le produce și astfel ar putea analiza comenzile vocale mai repede, dar și clipurile video.

Până atunci, gigantul american se pregătește să lanseze Google Pixel 3 Lite și Pixel 3 XL Lite în acestă primăvară, iar în octombrie 2019 ne așteptăm să vedem și Pixel 4.

Citește și:
Sursa: Reuters