Japonezul care a furat date de pe carduri doar cu ajutorul memoriei

Japonezul care a furat date de pe carduri doar cu ajutorul memoriei

Furtul unul card ar putea părea o treabă complicată, însă acest japonez a găsit o modalitate mai ușoară pentru a fura bani, iar pentru asta se folosește de memorie.

În calitate de casier, vezi zilnic zeci sau poate chiar sute de carduri, iar acest bărbat a profitat din plin de această oportunitate.

E foarte posibil ca tu să nu-ți fi memorat încă datele de pe propriul card. Probabil ești nevoit să-l scoți de fiecare dată pentru a putea introduce datele atunci când îți comanzi ceva online. Totuși, acest casier nu avea nevoie decât de câteva secunde pentru a reține instant detaliile de pe card, pentru a le putea folosi ulterior.

Yusuke Taniguchi era casier la un mall din Koto City, Japonia, iar memoria sa l-a ajutat să rețină informațiile de pe cardurile a peste 1.300 de clienți. Le cheltuia apoi banii pentru cumpărături online.

Cum a furat datele de pe card

Bărbatul se folosea de ce se numește memorie eidetică. Aceasta este abilitatea unei persoane de a-și aminti clar imagini din memorie, cu o foarte mare precizie, pentru o perioadă scurtă de timp după expunere. Astfel, Taniguchi reușea să memoreze detaliile de pe carduri în cele câteva secunde în care clientul efectua plata pentru produsele cumpărate. Casierul le nota apoi pe toate într-un carnețel.

Folosea după aceea numărul de pe card, data expirării, dar și codul CCV de pe spate pentru a cumpăra obiecte online pe care le vindea ulterior.

Totuși, polițiștii au reușit să-l prindă pe infractor destul de repede. Aparent, schema sa nu a fost foarte bine gândită. Obiectele pe care le comanda online îi erau livrate chiar la apartamentul lui, iar poliția l-a identificat rapid pe bărbat după ce a cumpărat două genți în valoare de 2.600 de dolari. Intenționa să le vândă mai departe, pentru a face profit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gizmodo
Etichete: