22 iul. 2019 | 11:38

Electric Castle a avut manele, iar omul care le-a pus a explicat de ce

ACTUALITATE
Electric Castle a avut manele, iar omul care le-a pus a explicat de ce
Tommy Cash a pus o manea și-a fost suficient cât să fie criticat pe viață. Sau pentru două zile. Electric Castle / Facebook

Electric Castle se vrea un festival mai „spălat” și mai elitist. Așa că n-a fost de acord cu momentul lui Tommy Cash când a pus manele. A fost vorba doar de-o melodie, aceeași de la Neversea. Și Cash are o explicație despre asta.

„Mulțumim, Tommy Cash! Pentru ultima ta reprezentație la Electric Castle” – acesta a fost mesajul publicat de organizatorii festivalului după ce Tommy Cash a pus manele. E vorba de melodia „Așa sunt zilele mele” de la Adrian Minune. Aceeași melodie a fost pusă de Dj-ul Salvatore Ganacci la festivalul Neversea.

Mesajul Electric Castle a generat vreo 8.600 de reacții și aproape 3.000 de comentarii. Pe Facebook, cel puțin, că altfel au fost zeci de mii de comentarii.

De ce a ajuns Tommy Cash să pună manele la Electric Castle

Despre reacția organizatorilor, Dj-ul a spus că-i în regulă. „Le voi urma sfatul”, a afirmat el. El e nemulțumit că există oameni care consideră că un stil de muzică e destinat săracilor și needucaților. Pe cei de la festival i-a caracterizat drept „prea elitișiti”.

„Nu voi mai cânta niciodată la Electric Castle, până când promoterii nu se vor autoeduca să fie buni cu persoanele mai puțin norocoase și nu se vor opri din a înjosi oamenii pentru gustul lor muzical sau backgroundul cultural”.
Tommy Cash.

În cazul în care ești curios să afli cum ajung astfel de manele pe scena unui festival, ei bine, Dj-ul are o explicație pentru decizia lui. Dat fiind că vine din Estonia, se consideră est-european. Și pe unde pune muzică, bagă câte o melodie locală. Despre piesa lui Adrian Minune spune că i s-a părut o melodie amuzantă din trecut.

Cea mai bună reacție după manele la festival a venit de la Ambasada Suediei

Dacă în cazul lui Tommy Cash, lucrurile au fost duse la extrem, reacțiile de la Ganacci au fost dărâmate de-o replică excelentă a Ambasadei Suediei.

Așa sunt zilele mele,
Una bună,
Zece în care nu îi desconsider pe ceilalți în funcție de cine sunt, pe cine iubesc sau ce fel de muzică ascultă.
Ambasada Suediei din Bucureşti pe Facebook

Între 1 și 4 august, în Cluj, va fi festivalul Untold. Lumea așteaptă noul set cu manele. Și, evident, reacțiile de după. Dacă va fi cazul. Până atunci, cam așa arată luna iulie cu festivalurile de muzică.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele