06 dec. 2019 | 17:29

De unde cumperi noul Samsung Galaxy Fold: preț și specificații

ACTUALITATE
De unde cumperi noul Samsung Galaxy Fold: preț și specificații

Samsung Galaxy Fold a ajuns în România și-l poți cumpăra deja din mai multe magazine. După ceva probleme pe la începutul anului, sud-coreenii insistă că totul e în regulă acum cu primul telefon pliabil al companiei.

Samsung a anunțat că a adus în România primul său telefon pliabil. E vorba de Galaxy Fold, pe care-l găsești, de astăzi, în mai multe magazine.

„Suntem entuziasmați că acest nou smartphone, care definește o nouă categorie de telefoane mobile este disponibil acum și pentru publicul din România. La începutul acestui an, Samsung a deschis un nou capitol în istoria inovației mobile, lansând primul său telefon pliabil și aducând specificații de top pe un device premium, care depășește limitările unui smartphone tradițional”
Tiberiu Dobre, Head of IM Division, Samsung Electronics România

De unde cumperi noul Samsung Galaxy Fold

Deși au avut ceva probleme pe la începutul anului, sud-coreenii promit că s-au pus la punct. În aprilie, anunțau că au retras modelul de la vânzare după ce au primit feedbakc negativ. Acum, ajunge și-n România.

Inginerii Samsung promit inovații de inginerie și de design care au fost dezvoltate de către echipele Samsung în decursul ultimilor 8 ani, de la debutul primului prototip de telefon pliabil în 2011.

Acestea au fost îmbunătățite în decursul ultimelor luni, astfel că, Galaxy Fold vine acum echipat cu un mecanism de pliere ușor și natural, care se închide compact printr-o singură mișcare, datorită unei balamale ce are mai multe trepte de interblocare. Ai parte de un display cu 50% mai subțire decât al unui smartphone obișnuit, un design compact, două baterii și un sistem de șase camere foto.

Galaxy Fold este potrivit pentru o utilizare rapidă atunci când este închis, putând fi folosit lejer cu o singură mână, și se transformă într-o mini tabletă atunci când este deschis.

Utilizatorii pot deschide simultan până la trei aplicații, având parte de tranziții intuitive și fără întreruperi între telefonul pliat și cele două ecrane principale.

Galaxy Fold se găsește deja în magazinele Samsung Experience Store, Orange, Vodafone, Altex, dar și la eMAG.

Ce preț are primul telefon pliabil al sud-coreenilor

Dacă te bate gândul să-ți cumperi Samsung Galxy Fold, ar trebui să știi că prețul nu e deloc unul mic. Costă în jur de 2.000 de euro. Vodafone, de exemplu, are un preț la liber de 1.948 de euro. La eMAG îl găsești la 9.500 de lei.

Între altele, Galaxy Fold vine echipat cu un procesor Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 (7 nm) și rulează Android 9.0 (Pie). Are o memorie RAM de 12 GB și una internă de 512 GB.  Ecranul e Dynamic AMOLED capacitive touchscreen, iar camera principală are 16 MP.

Clipurile video sunt rulate la 2160p@60fps, 1080p@60/240fps și 720p@960fps.