De ce fuge Liviu Dragnea de vot? Locația „secretă” a fost dezvăluită de PSD

De ce fuge Liviu Dragnea de vot? Locația

Mai mulți politicieni, printre care Klaus Iohannis, Traian Băsescu și Victor Ponta, au votat deja. Liviu Dragnea a lipsit. Explicația e destul de ciudată.

Liviu Dragnea, liderul PSD, vrea ca partidul său să iasă bine din aceste alegeri europarlamentare. Ce nu vrea însă e să treacă referendumul pentru justiție al lui Iohannis. La pachetul cu buletin pentru alegeri europarlamentare, pe 26 mai poți primi încă două buletine ca să-ți exprimi opțiunea pentru referendum. Acesta a fost convocat de Iohannis și tot el a stabilit cele două întrebări.

PSD a făcut public calendarul de vot la alegeri europarlamentare al liderilor partidului cu mare întârziere. Aproape toți au fost programați la urne pe seară, între orele 18 și 20. Locația în care își va exprima votul președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost cea ținută secretă.

Liderul PSD va vota însă la liceul „Jean Monnet”, din cartierul Primăverii, unde a votat și președintele Iohannis. Sunt două teorii de lucru cu privire la întârzierea cu care Dragnea votează.

De ce a amânat Liviu Dragnea votul

Prima teorie despre de ce Dragnea votează mai târziu e că vrea să evite cumva mobilizarea la referendum. Chiar dacă cetățenii prezenți la vot sunt întrebați dacă vor să voteze pentru referendum, liderul PSD speră că poate amâna ceva ce e inevitabil. Astfel, cei din PSD au luat decizia să lase pentru orele târzii ale serii exprimarea dreptului constituțional.

Cea de-a doua teorie e că, pur și simplu, președintele PSD a vrut să evite alți politicieni și, eventual, presa. Cum locul ar fi liceul din Primăverii, același pentru mai multe nume din politică, astfel ar evita o întâlnire.

Doar Viorica Dăncilă, care acționează în continuare separat de stafful de campanie al PSD, a acționat diferit.

Liviu Dragnea ar vota la ora 19, conform programului făcut public de PSD. La alegerile trecute, liderii PSD au votat în prima parte a zilei. În prima parte a zilei de 26 mai, au votat premierul Viorica Dăncilă, Claudiu Manda și Codrin Ștefănescu.

Deocamdată, prezența la urne e destul de mare și se anunță o înfrângere pentru PSD. La ora 21, urnele se vor închide și vedem atunci dacă PSD a pierdut și cum s-au descurcat celelalte partide.

Citește și: