Cum mărești viteza la YouTube, Netflix și VLC, să vezi filme mai repede

Cum mărești viteza la YouTube, Netflix și VLC, să vezi filme mai repede

În cazul în care vrei să parcurgi mai repede un serial, podcast sau carte audio, majoritatea serviciilor de streaming și aplicațiilor îți oferă posibilitatea să schimbi viteza de redare. Dacă nu ai un astfel de parametru, poți improviza.

Motivele pentru care ți-ai putea dori vreodată să te uiți mai repede la un film sunt numeroase. Poate vrei să dobândești mai repede informațiile dintr-o carte audio sau să termini un pic mai repede o sesiune de binging prin serialul tău preferat. La prima vedere, poate părea un mod absurd de a parcurge un conținut. După ce faci însă câteva experimente cu 120% sau 130% din viteza normală, vei realiza că nu este cel mai ciudat mod de a te uita la anumite filme.

Cum ajustezi viteza de redare

Detaliile de fond contează însă mai puțin. Dacă ai ajuns la acest material, probabil că ai o curiozitate legată de modul în care poți parcurge mai repede un film, un serial, un documentar sau o carte audio. Din păcate, aproape toate artificiile pe care le voi detalia mai jos funcționează doar pe un desktop sau laptop, dar asta e altă poveste.

În fereastra de redare de la YouTube, în colțul din dreapta jos, există mai multe butoane. Pentru a mări viteza de redare, trebuie să faci click pe roata dințată, să optezi pentru viteză de redare și să confirmi inițiativa cu un click suplimentar pe 1.25, 1.5, 1.75 sau 2. Opțional, poți merge și în direcția celaltă pentru a încetini redarea. video speed controller interface

Dacă vrei să mărești viteza de redare a clipurilor de pe orice site alt site de pe internet, inclusiv Netflix, Vimeo sau HBO Go, poți folosi o extensie intitulată Video Speed Controller disponibilă în Google Chrome WebStore. 

Aceasta se instalează în câteva momente, iar când te vei uita la un film, când vei poziționa cursorul în colțul din dreapta jos, vei putea folosi butoanele + sau – pentru a mări sau micșora viteza de redare, la fel ca în captura de ecran de mai sus. În cazul în care te încântă mai mult scurtăturile din taste, le poți folosi pe cele de mai jos. Opțional, le poți modifica din fereastra de configurare a extensiei, din dreapta sus.

extensie video speed controllerNu în ultimul rând, în cazul în care vrei să modifici viteza de redare pentru clipurile descărcate pe calculator, o poți face prin intermediul VLC Player. Popularul player cross-platform de conținut multimedia permite ajustarea vitezei din meniul Playback, prin intermediul secțiunii Speed. Dacă nu vrei să navighezi prin meniuri, poți obține aceleași rezultate apăsând pe paranteezele pătrate de pe tastatură, [ și ]. Prima va micșora viteza, iar cea de a doua o va mări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: