12 feb. 2018 | 22:00

VLC 3.0 include tot ce ai nevoie pentru cele mai noi formate video

ACTUALITATE
VLC 3.0 include tot ce ai nevoie pentru cele mai noi formate video

Videolan.org tocmai a lansat VLC 3.0. Cea mai recentă versiune a îndrăgitului player multimedia este disponibilă cu o serie nouă de funcții pe toate platformele.

VLC 3.0 este cea mai recentă versiune a popularului player cross-platform. Aceasta s-a aflat în beta de ceva timp, dar acum poate fi experimentată în variantă finală atât pe desktop-uri și laptopuri, cât și pe mobile. Nu contează dacă folosești un iPhone sau Android, ar trebui să poți profita de noile opțiuni.

Numărul schimbărilor introduse ar trebui să te ajute să profiți la maxim de cele mai noi formate video disponibile online. În plus, ar trebuie să faciliteze interacțiunea cu dispozitive gen Chromecast. Într-un interviu acordat celor de la VentureBeat, Jean-Paptiste Kempf a oferit mai multe detalii despre noua versiune. El este dezvoltator principal și președinte al VideoLan.

Conform declarațiilor oficiale, VLC 3.0 este rezultatul a peste trei ani de voluntariat din partea unei echipe numeroase de programatori. Ca referință, ultima versiune importantă a aplicației a fost lansată în 2015. Dacă nu-l ai deja, ar trebui să-l instalezi cât mai curând. În teorie, ar trebui să fii notificat în privința noii actualizări, dar dacă ai dezactivat respectiva notificare, îl găsești gratuit pe videolan.org.

VLC 3.0 continuă tradiția începută în urmă cu aproximativ un deceniu și este gratuit, respectiv open-source. Cu alte cuvinte, oricine poate avea acces la liniile de cod din spate și-l poate modifica. Printre noutățile la care să te aștepți după update se numără suportul pentru redarea prin Chromecast, dacă ai dispozitive compatibile în casă.

Vei putea reda filme cu HDR, în 360 de grade și cu sunet 3D. Decodarea hardware ar trebui să faciliteze redarea mai lină a clipurilor video în 4K și 8K, deși este puțin probabil să interacționezi cu conținut video a cărui rezoluție nativă este 7680 x 4360 pixeli. Important este că ai această opțiune.

Dintr-un foc, au fost actualizate versiunile de VLC pentru Windows, macOS, Linux, Android și iOS, așa că ar trebui să îți poți instala varianta 3.0, indiferent de platformă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele