08 ian. 2019 | 14:55

Cum decupezi rapid subiectul dintr-o poză, fără Photoshop

ACTUALITATE
Cum decupezi rapid subiectul dintr-o poză, fără Photoshop

Printre multe alte funcții, Photoshop te ajută să selectezi subiectul central al unei poze și să ștergi fundalul. Acum, poți să faci același lucru printr-o aplicație web.

În funcție de timpul pe care l-ai petrecut în Photoshop, cea mai populară aplicație a celor de la Adobe s-ar putea să ți se pară mai complicată sau mai prietenoasă. Indiferent de opinia ta însă, un lucru este sigur.

Când vine vorba de selectarea unui element mai elaborat dintr-o poză, precum o persoană, s-ar putea să-ți consume destul de mult timp întregul scenariu. Există particularități de inteligență artificială și în Adobe Photoshop, dar nu funcționează perfect de fiecare dată. Ca urmare, pentru a selecta un om dintr-o poză și a-i șterge fundalul, s-ar putea să fii nevoit să combini funcționalitatea mai multor instrumente.

Dacă nu ai răbdare și nu te pricepi foarte bine la Adobe Photoshop, acum există o aplicație web care face același lucru. În doar câteva secunde, în funcție de rezoluția pozei, poți șterge fundalul unei fotografii și poți rămâne doar cu subiectul central. După aceea, salvezi rezultatul întregului proces în format PNG cu transparență și ține doar de tine în ce colaj vei introduce rezultatul. În definitiv, poți introduce elementul cu pricina într-un proiect de Photoshop, dacă asta îți dorești.

Website-ul prin intermediul căruia poți șterge fundalul unei imagini este accesibil la adresa remove.bg. Este un serviciu absolut gratuit și implică doar câteva clickuri. În cazul în care vrei să vezi cum funcționează, apeși pe butonul verde marcat Select a photo și îți alegi imaginea din sistem. Opțional, poți introduce o adresă web la care se găsește fotografia dorită printr-un click pe Enter a URL. Imediat va începe procesul de selectare și ștergere a fundalului.

După câteva secunde, fundalul fotografiei va fi șters și rămâne doar să apeși pe butonul Download pentru a o descărca. Ca o notă de subsol, momentan, serviciul remove.bg funcționează doar dacă sunt persoane în poză. Doar așa, identifică subiectul central.

end Cum decupezi rapid subiectul central dintr-o poză online

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele