Cele mai tari Dacia Duster: Renault ar lua fața BMW sau Mercedes cu ele

Cele mai tari Dacia Duster: Renault ar lua fața BMW sau Mercedes cu ele
Sursa foto: Tamás Samók / X-Tomi Design

Dacia Duster e o mașină foarte populară în România și Europa. E, până la urmă, „SUV-ul poporului”. Prețul e bun, dotările sunt decente, dar designul e conservator și Renault ar putea face lucrurile mai bine. Cum ar fi însă dacă ai putea avea o gamă mai largă din care să alegi? Din fericire, există așa ceva. Nu și pe piață încă, deși Renault ar trebui să facă ceva în sensul acesta.

Dacia Duster e un SUV pe care îl poți cumpăra cu sub 20.000 de euro. Poți avea tracțiune integrală sau să-l personalizezi până în punctul în care uiți că e o Dacia. Dar de ce nu există mai multe versiuni? La nivel global, Renault s-a implicat mai mult. Pentru Europa, și implicit România, oferta e limitată doar la SUV.

Un designer a dus însă lucrurile un pic mai departe. A luat Dacia Duster ca model de bază și și-a imaginat cum ar arăta sub diverse forme. Una dintre ele, Duster pick-up, există deja. Doar că se numește Renault Duster Oroch și e în America de Sud. Dintre toate, doar Duster pe șenile l-ai putea, să zicem, cumpăra și în România.

Modelele Dacia Duster pe care chiar le-ai vrea

Creatorul acestor concepte este Tamás Samók. El își semnează creațiile cu X-Tomi Design și cele de până acum le-a publicat pe site-ul său. Mai jos sunt conceptele și câteva dintre descrierile sale.

„Am modificat a doua generație de Duster. Până acum, n-am văzut o versiune sport a acestei mașini” – Duster GT

Dacia Duster GT

În 2013, înainte să avem pick-up în America de Sud, el a făcut un Duster pick-up. „Dacia își extinde gama de produse foarte rapid. Următorul model ar putea fi o versiune pick-up pe care să-l vândă pe piețele din Asia” – Duster pick-up

Dacia Duster pick-up alb

Dacia Duster pick-up maro
Versiunea asta există, doar că așa arată mai bine

„Acesta e Dacia Duster Stepway. Ediția limitată cu diverse modificări de design” – Duster Stepway

Dacia Duster Stepway spate

Dacia Duster Stepway

Și un Duster cu ceva mai multă personalitate prin personalizare.

Dacia Duster personalizat

Cel mai tare model: Duster în trei uși. Așa ceva sigur ai vrea în dauna unui BMW sau Mercedes. Iar Renault ar trebui să ia în calcul așa ceva, chiar dacă îl lansează ca un crossover.

Dacia Duster cu trei usi

Renault poate ar trebui să țină cont și de critica lui Jeremy Clarkson

Chiar dacă Renault nu lansează toate aceste modele, mai ales cel în trei uși, recenzia lui Clarkson ar putea fi o sursă de inspirație. Jurnalistul a publicat anul trecut impresiile sale despre Dacia Duster. El a făcut și un top 10 cu cele mai bune și mai proaste mașini.

Cel mai important lucru pe care Renault l-ar putea schimba ar fi cutia de viteze, conform lui Clarkson.

Dacia Duster cu bine și cu rău: „Mașina pe care am testat-o a avut tracțiune integrală, dar, în loc ca Dacia să pună o cutie de viteze care să se potrivească, a folosit una cu trepte «scurte». Nu știam ce să fac, chiar nu știam ce să fac! Din treapta a patra, lucrurile au revenit la normal. Apoi trebuie să treci direct la a șasea, pentru că a cincea este inutilă. Nimeni nu va conduce vreodată o Dacia Duster liniștit. Ori cu demnitatea lui intactă. Dacia Duster are personalitatea unui felinar sau a unei mașini de spălat. Permite-mi să spun asta: nimeni nu-i va da Duster-ului său un nume drăguț.”