ING Bank promite Apple Pay: de ce ar trebui să te intereseze noul mod de plată

ING Bank promite Apple Pay: de ce ar trebui să te intereseze noul mod de plată

Google, Apple și Samsung au servicii prin care poți efectua plăți prin intermediul smartphone-urilor, dar niciunul nu e încă disponibil în România.

ING Bank România a anunțat că va aduce Apple Pay în România. Totuși, va trebui să mai așteptăm, pentru că va mai dura puțin până la implementarea sistemului. Deși nu avem o dată exactă, știm că se va întâmpla cândva în a doua jumătate a anului 2019.

„Ne-ai tot întrebat „pe când și la noi”. Acum putem în sfârșit să îți răspundem „în curând”, a declarat compania într-o postare pe Facebook.

Sistemul va oferi utilizatorilor opțiunea unor plăți sigure și rapide direct cu ajutorul telefonului mobil. Vei putea folosi tehnologia atât în magazinele fizice, cât și la cumpărăturile online.

Apple Pay a fost anunțată în SUA, în 2014. Cinci ani mai târziu, tehnologia ajunge și în țara noastră.

Sistemul folosește NFC pentru a-ți permite efectuarea foarte ușoară a plăților. Practic, vei putea atașa un card aplicației și prezenta direct cu telefonul în locul cardului sau banilor cash. Mai exact, platforma încearcă să te lase să-ți lași portofelul acasă.

Apple susține că e mai simplu să plătești prin Apple Pay decât să-ți folosești cardul și zice că e și mai sigur. Atunci când faci o tranzacție, Apple Pay folosește un număr specific dispozitivului și un cod de tranzacție unic. Astfel, datele cardului tău nu sunt niciodată stocate pe device sau pe serverele Apple.

Opțiunea ING Pay pentru Android

În iulie 2018, ING a lansat opțiunea de plată cu telefonul pentru dispozitivele cu sistemul de operare Android. În România, tehnologia ING Pay a avut cea mai mare rată de adopție și cele mai mari niveluri de utilizare dintre toate țările care fac parte din grupul ING.

70.000 de utilizatori au realizat aproximativ trei milioane de tranzacții. Acestea au reprezentat aproape 4% din toate tranzacțiile cu carduri ING la POS.

Citește și: