Tratamentul experimental și miraculos care dublează durata de viață

Tratamentul experimental și miraculos care dublează durata de viață

O echipă de cercetători din Singapore au încercat combinații experimentale din compuși diferiți pentru a încetini efectele îmbătrânirii în rândul animalelor.

Scopul cercetătorilor a fost acela de a mări durata vieții animalelor. Savanții au încercat combinații diferite ale Caenorhabditis elegans și au constatat că diferitele cocktail-uri formate din medicamente deja existente ar putea încetini efectele îmbătrânirii și stimula semnificativ longetivitatea animalelor.

„Am arătat că extinderea dramatică a vieții poate fi obținută prin vizarea mai multor căi de îmbătrânire și mecanisme folosind combinații de medicamente”, au scris autorii de la Universitatea Națională din Singapore și de la Colegiul Yale-NUS.

În timp ce nematodele (viermii cilindrici) sunt foarte diferiți de ființele umane, C. elegans sunt des folosiți pentru examinarea proceselor de îmbătrânire, deoarece durata lor scurtă de viață îi face ușor de monitorizat. Și, deși nu se vede la suprafață, ei împart destule asemănări genetice cu oamenii pentru a ne oferi un model de învățare a diferitelor interacțiuni chimice din corp.

În cazul de față, cercetătorii au vrut să vadă cum medicamentele deja cunoscute că sporesc longetivitatea animalelor ar putea avea efecte îmbunătățite atunci când sunt asociate cu compuși complementari.

De exemplu, rapamicina este unul dintre aceste medicamente, pe care cercetătorii au folosit-o într-o serie de experimente. Astfel, într-o combinație care implica trei compuși, viața nematodelor a fost aproape dublată – rezultat despre care cercetătorii spun că ar fi cea mai mare extensie a vieții raportată pentru o intervenție efectuată pe animale adulte.

Cu toate că suntem departe de a încerca astfel de tratamente pe oameni, cercetătorii au declarat că beneficiile combinațiilor de droguri pot extinde viața viermilor, timp în care acestea se bucură de o sănătate optimă, fără a le reduce fertilitatea.