Compania chineză care poate da peste cap giganți din America

Compania chineză care poate da peste cap giganți din America

Compania chineză de tehnologie Tencent a depășit așteptările analiștilor cu raportările din primul trimestru al acestui an. Creșterea neașteptată a avut loc datorită jocurilor mobile pe care compania le oferă.

Tencent a raportat în primul trimestru din 2018 un profit net de 3,7 miliarde de dolari și venituri în valoare de 11,5 miliarde de dolari. Iar asta a întrecut estimările Thomson Reuters, care estimau venituri în valoare de aproximativ 11,1 miliarde de dolari.

Profitul net din 2018 a crescut cu 61% față de anul precedent, în timp ce veniturile s-au apreciat cu 48%, comparativ cu aceeași perioadă din 2017.

De-a lungul timpului, Tencent a avut un mare succes cu jocurile pentru computer, dar, recent, jocurile pentru smartphone au depășit veniturile obținute de jocurile pentru PC. Decalajul dintre acestea a devenit vizibil și există multe șanse să crească în continuare.

Tencent deține două dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone din prezent: Player Unknown Battlegrounds (PUBG) și Fortnite. Compania și-a asigurat drepturile de a distribui jocurile, atât în China, cât și în alte țări – Fortnite urmează să se lanseze în curând în China.

Un alt joc pentru smartphone- Honour of Kings – a făcut cele mai mari câștiguri anul trecut datorită utilizatorilor din China, dar și pentru că Tencent l-a împins către publicul din întreaga lume.

În cele din urmă, un al patrulea joc – QQ Speed Mobile – a făcut venituri promițătoare după ce a fost transferat de pe PC pe mobil.

Compania a mai declarat că veniturile din jocurile mobile au atins în acest trimestru 3,4 miliarde de dolari, în creștere cu 68% față de anul precedent. În ceea ce privește jocurile pentru PC, acestea au avut vânzări în valoare de 2,2 miliarde de dolari.

Mai mult decât atât, compania a precizat că serviciul său de mesagerie WeChat a depășit pentru prima dată un miliard de conturi de utilizatori activi.