Cum va ajunge tehnologia să schimbe industria financiară

Cum va ajunge tehnologia să schimbe industria financiară

La iCEE.fest 2018 ai ocazia să afli tendințele în fintech, blockchain (tehnologia fundamentală pentru criptomonede ca Bitcoin), ICO (listare de monede virtuale), dar și criptomonede.

Tehnologia schimbă aproape orice domeniu din viețile noastre. Sunt cele pe care le experimentăm zi de zi, cum ar fi comunicarea, dar sunt și cele cărora le vedem beneficiile, cum ar fi în industria financiară.

iCEE.fest 2018 e adusă în prim-plan discuția despre „viitorul banilor” și al industriei financiar bancare. Câteva dintre întrebările la care vor fi căutate răspunsuri sunt: ce se întâmplă cu fluctuațiile Bitcoin? Este ICO o variantă de sigură pentru investiții? Ce se schimbă în fintech și ce trebuie să faci când vine vorba de banii tăi?

Festivalul se va desfășura la București în perioada 14 – 15 iunie. Aduce în Capitală aproape 200 de experți din companii globale majore din digital și tehnologie. Biletele sunt disponibile pe site-ul festivalului.

Organizatorii au anunțat prezența la festival a celor de la Revolut, compania care are peste un milion de clienți în Europa la doi ani și jumătate după lansare. Este o alternativă pentru serviciile bancare digitale. Include un card de debit preplătit (Mastercard sau Visa), schimb valutar, schimb de criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) și plăți peer-to-peer. Susține cheltuielile și retragerile prin bancomat în 120 de monede și trimiterea în 26 de valute direct din aplicația mobilă.

Alți speakeri și companii care vor fi, pe zona financiară, la iCEE.fest 2018

Grant Sabatier, fondatorul Millennial Money, o comunitate antreprenorială dedicată independenței financiare. Plecând de la doi dolari, Grant a devenit milionar prin investițiile realizate timp de cinci ani. El deține 69,2 bitcoini, dar nu recomandă investițiile în această monedă momentan.

Va veni și Richard Kastelein, cofondator CryptoAssets Design Group, o colecție de scriitori, marketeri, designeri, academicieni și investitori cu puternice influențe în zona financiară. Lista e completată de Luis Rivera, cofondator și Business Development la ETFmatic, un startup fintech condus de o echipă de antreprenori cu experiență.

Va fi și Bartosz Golba, Head of Content și Wealth Management, și Kit Carson, Head of Banking and Fintech, ambii de la Global Data, un furnizor de informații specializat care deservește piețele serviciilor financiare internaționale. Totodată, va veni și Iona Bain, fondator al Young Money Blog, primul blog britanic înființat pentru a încerca să ajute tinerii să se confrunte cu problema finanțelor personale.

De asemenea, va fi prezent Jonny Paul, organizator Fintech Week Tel Aviv, o conferință anuală care reunește ecosistemele israeliene și globale. A confirmat și Simon Phipps, Head of Asia, Global Development & Blockchain la The Digital Insurer, forumul pentru profesioniștii interesați de impactul tehnologiei digitale asupra modelelor de afaceri de asigurări.

Timo Dreger, Investment Manager la coparion, un fond de capital de risc dedicat companiilor tech aflate la început de drum, va fi la conferință. Lista continuă cu Jaco Oosthuizen, cofondator și Chief Wellbeing Officer la yu life, companie cu o viziune nouă asupra asigurărilor.

Nu în ultimul rând, mai sunt David Chaum, CTO la Digi Cash, companie cu background ce  acoperă zonele de fintech, piețele de valori imobiliare precum și operațiunile back-end plus cerințele legale, și Nathalie Ferrant, director senior responsabil de Global Digital Distribution la Western Union, companie care oferă una dintre cele mai simple căi pentru a trimite bani și a rămâne conectat oriunde în lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: