Samsung Galaxy S9: data de lansare este confirmată

Samsung Galaxy S9: data de lansare este confirmată

Samsung Galaxy S9 se apropie cu pași repezi de lansare, iar acum știm și când ar urma să fie dezvăluit publicului noul flagship.

Despre Samsung Galaxy S9 am început să scriem încă de la lansarea lui Galaxy S8, flagshipul dezvăluit în martie 2017. Data de lansare a viitorului telefon a fost speculată îndelung, fără să avem detalii concrete cu privire la momentul când va fi dezvăluit smartphone-ul.

Ce se știa deja e că telefonul va fi lansat mai devreme decât modelul anterior, astfel că rămân doar câteva variante de luat în calcul. CES 2018 a ajuns deja la jumătate și nu am avut parte de marele anunț de la Samsung, așa că ne putem lua gândul de la dezvăluirea telefonului în următoarele zile.

Mai avem două variante: una în care Samsung Galaxy S9 este dezvăluit la MWC 2018 și a doua, în care telefonul este prezentat în cadrul unui eveniment separat, până atunci.

DJ Koh, președintele diviziei de telefoane, a confirmat că telefonul va fi dezvăluit în zilele dinaintea MWC 2018, când for fi prezentate și informațiile despre disponibilitatea pe piață.

Sud-coreenii vor profita din plin de publicul din Barcelona, având un eveniment de lansare cu una sau două zile înaintea Mobile World Congress. Având în vedere că evenimentul se desfășoară între 26 februarie și 1 martie, e foarte probabil ca Galaxy S9 să fie dezvăluit pe 24 sau 25 februarie.

Asta înseamnă și că telefonul va ajunge mai devreme la vânzare. Dacă Samsung nu face o manevră similară cu Apple la prezentarea iPhone X, putem spera să vedem telefonul pe piață la jumătatea lui martie, și nu după câteva luni. N-ar trebui să existe astfel de probleme, totuși, având în vedere că telefonul nu e foarte diferit de S8 și compania n-ar avea de-a face cu lipsuri materiale sau tehnologice.

Citește și: