22 aug. 2018 | 12:04

Răcirea cu apă a lui Note 9 e utilă, dar nu așa cum te-ai aștepta

ACTUALITATE
Răcirea cu apă a lui Note 9 e utilă, dar nu așa cum te-ai aștepta

Samsung Galaxy Note 9 are, la interior, un sistem de răcire cu apă, care se dovedește a fi util, însă nu tocmai în modul la care te-ai gândi.

Una dintre funcțiile pe care Samsung le-a promovat în legătură cu Note 9 este sistemul de răcire pe care îl are la interior telefonul. Acesta, combinat cu o țeavă de răcire de trei ori mai mare decât cea din Note 8, contribuie la disiparea căldurii.

Samsung susține că îmbunătățirile pot preveni supraîncălzirea cu 21%, însă compania accentuează performanțele, nu temperaturile.

Cei de la Tom’s Guide au testat răcirea telefonului, iar rezultatele sunt mixte. Per total, Note 9 se descurcă mai bine la efort susținut decât S9+, însă mai slab decât OnePlus 6, cel puțin din scorurile obținute în AnTuTu (e bine de menționat că OP6 are cu 2 GB de RAM mai mult decât noul Note). Deși scorurile lui Note 9 au fost mai mici, acesta s-a păstrat mai rece decât OnePlus 6.

De-a lungul testelor efectuate, Note 9 a dovedit că poate oferi o performanță susținută mai bună decât S9 Plus, care nu are sistemul nou de răcire. Cu toate acestea, chiar și flagshipul din primăvară a rămas la fel de rece. OnePlus 6 s-a încins mai tare, dar a fost mai bun în benchmark-uri decât Note 9.

Comparativ cu Note 8, nu au fost înregistrate diferențe sesizabile de temperatură. Atât 8 cât și 9 au ajuns la temperaturi ridicate când au rulat aplicații cu cerințe ridicate.

La ce e bun sistemul de răcire de pe Note 9, dacă nu răcește telefonul așa cum ai spera? Ajută smartphone-ul să ofere o performanță ridicată pe perioade mai lungi de timp, când altfel te-ai trezi cu un smartphone care are lag și e enervant de folosit.