17 mai 2018 | 12:18

Samsung se grăbește cu lansările lui Note 9 și Galaxy S10

ACTUALITATE
Samsung se grăbește cu lansările lui Note 9 și Galaxy S10

Samsung pare că nu mai are răbdare cu lansările telefoanelor, astfel că atât Galaxy Note 9, cât și Galaxy S10, vor ajunge pe piață mai devreme decât de obicei.

Se prea poate ca Samsung să fi trecut cu mai mult brio decât ar fi trebuit peste problemele cu Note 7, un telefon care a ajuns pe piață prea repede și care n-a fost testat suficient de mult, așa cum ne-am dat seama ulterior. Sau, spre binele companiei, poate că și-au pus la punct toate testele pe care le au de făcut și chiar sunt capabili să livreze telefoane din ce în ce mai devreme.

Încă de la lansarea lui Galaxy S8, s-a văzut că Samsung vrea să aducă pe piață noile telefoane din ce în ce mai devreme, iar asta dă peste cap calendarul clasic al lansărilor, cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Informațiile din presa coreeană sugerează că atât Note 9, cât și S10 vor fi lansate timpuriu.

Primul motiv pentru această schimbare este cauzat de vânzările relativ scăzute ale lui Galaxy S9, care e văzut ca doar un mic upgrade față de S8. Astfel, Note 9 trebuie lansat mai devreme pentru a compensa această problemă, iar S10 va trebui și el lansat mai repede decât de obicei.

Și Apple are un cuvânt de spus în decizia Samsung. Dacă sud-coreenii devansează lansarea lui Note 9, aceștia vor fi și mai departe de momentul în care noul iPhone este dezvăluit, așa că pot profita mai mult timp de lumina reflectoarelor.

Furnizorii de ecrane ar fi început deja să producă în masă ecranele super AMOLED, de 6,38 inci, pentru Note 9. Aceștia au început treaba cu două luni mai devreme ca anul trecut, așa că am putea vedea o lansare în august, mai devreme decât cea din 2017. În plus, Samsung Galaxy S10 ar putea fi dezvăluit în ianuarie, la CES 2019.

În plus, panourile flexibile ar putea intra în producție în noiembrie, astfel că am putea vedea telefonul pliabil Samsung la MWC 2019.