Record pentru Lenovo: PC-urile aduc 10 miliarde de dolari

Record pentru Lenovo: PC-urile aduc 10 miliarde de dolari
Sursa foto: Florin Cașotă / Playtech

Grupul Lenovo a anunțat rezultate financiare pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2018-2019, încheiat la 30 septembrie, iar chinezii se pot declara mai mult decât mulțumiți.

Grupul raportează venituri de 13,4 miliarde de dolari, cu 14% mai mari față de al doilea trimestrul al anului anterior, acesta fiind cel mai mare rezultat trimestrial înregistrat de companie în ultimii aproape patru ani.

În plus, compania a raportat un profit înainte de impozitare de 213 milioane de dolari, de șase ori peste nivelul din aceeași perioadă a anului anterior (+178 de milioane de dolari), pe fondul îmbunătățirii profitabilității pe toate segmentele de business ale companiei.

Grupul Intelligent Devices (IDG), din care fac parte diviziile Personal Computers and Smart Devices (PCSD) și Mobile Business Group (MBG), a raportat venituri cu 10% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, respectiv de 11,84 miliarde de dolari.

Divizia Personal Computers and Smart Devices (PCSD) a raportat venituri de 10,2 miliarde de dolari, în creștere cu 18% față de anul anterior. Este pentru prima dată când divizia calculatoare raportează venituri de peste 10 miliarde de dolari. Astfel, Lenovo este liderul global pe piața de PC-uri, cu o cotă de piață de 23,7%, și continuă să conducă topul profitabilității industriei cu 5%. Compania a înregistrat o creștere puternică de două cifre pe mai multe portofolii de produse, printre care laptopurile de gaming Legion, stațiile grafice ThinkStation, laptopurile Yoga, categoriile ThinkPad și IdeaPad.

Divizia Mobile Business Group (MBG) și-a consolidat poziția în piață în trimestrul al doilea din anul fiscal, urmându-și strategia de business ce a presupus reducerea cheltuielilor, simplificarea portofoliului de produse și concentrarea eforturilor pe piețele profitabile. Motorola a raportat o reducere a costurilor operaționale cu 175 de milioane de dolari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe piața nord-americană, livrările au crescut cu 53,4% față de anul anterior. Creșteri semnificative s-au înregistrat și în America Latină, unde Lenovo ocupă locul doi pe piața de mobile. Businessul din China a înregistrat de asemenea creșteri ale veniturilor, volumului și profitabilității (+84,6%, +279,4% și, respectiv, +25,2%).

Practic, asta înseamnă că divizia de PC-uri a Lenovo a adus peste 10 miliarde de dolari, în timp ce telefoanele contribuie la veniturile companiei cu aproape 1,8 miliarde de dolari,

În cel de al doilea trimestru al anului fiscal, Lenovo și-a consolidat strategia de business Intelligent Transformation prin disciplină financiară, un sistem de operațiuni și o serie de inovații tehnologice pe toate segmentele cheie de business. Planurile de restructurare și eficientizare a business-ului implementate în trimestrele fiscale anterioare au dat deja rezultate semnificative. Principalele divizii de business Lenovo au generat creșteri semnificative și și-au consolidat poziția în piață.

Divizia Data Center Group (DCG) a înregistrat o creștere a veniturilor de 58% față de anul anterior, ajungând la 1,5 miliarde de dolari. Este cel de al cincilea trimestru consecutiv de creștere a profitabilității pentru divizia DCG (PTI +9,5% în termeni anuali). Parteneriatele strategice, precum cel anunțat în luna septembrie cu NetApp, au facilitat extinderea segmentului. Segmentul SDI a raportat creșteri puternice a veniturilor (+105%) și a înregistrat cel de-al șaptelea trimestru consecutiv de creștere a veniturilor de peste 100%.

Citește și: