31 aug. 2018 | 10:45

Lenovo îți propune un soundbar încorporat în cel mai nou laptop Yoga

ACTUALITATE
Lenovo îți propune un soundbar încorporat în cel mai nou laptop Yoga

Lenovo Yoga C930 este vârful de gamă al seriei Yoga și vine cu câteva caracteristici interesante. Pentru acest model compania a renunțat la balamaua care semăna cu o curea de ceas pentru una mai discretă, dar acestă alegere nu este doar una de design, ci una cu scop.

Yoga C930 este primul laptop din lume care are un soundbar integrat în balama. Lenovo a făcut asta pentru că laptopul poate fi folosit în mai multe feluri și astfel utilizatorul să aibă aceeași experiență auditivă, indiferent de modul în care este folosit laptopul. Cele două difuzoare integrate în balama sunt realizate în parteriat cu Dolby și din ceea ce mi-am putut da seama sunetul este unul destul de puternic și cu destul de mult bas.

De data aceasta, Lenovo a integrat și un stylus în sistem. Stiloul se depozitează și se încarcă în carcasa laptopului. Un sistem ingenios și astfel te asiguri că nu-l pierzi și nici nu-ți ocupă un port USB.

Laptopul este realizat din aluminiu și arată premium. Yoga C930 este disponibil în culoarea clasică Iron Gray, dar și Mica, o culoare nouă introdusă de companie. Display-ul are o diagonală de 13.9 inci, iar panoul este unul IPS și poate fi Full HD, dar și UHD (3840 X 2160 pixeli), iar ambele au Dolby Vision, tehnologie care ar trebui să aducă mai mult contras și detalii în imagine. Microfoanele far-range permit folosirea asistenților Cortana și Alexa, care pot recunoaște și primi comenzi primite până la 4 metri depărtare chiar și atunci când laptopul e în modul stand by.

Pe partea tehnică avem de-a face cu un procesor Intel Core i7 sau i5, generația a opta, o placă video integrată Intel HD 620, memorie RAM de la 8 GB până la 16 GB și un spațiu de stocare (SSD) de până la 2TB. Laptopul are un port USB 3.1 și două porturi USB-C, are o greutate de 1.38 kg, iar autonomia baterie ar trebui să fie de 9 ore (în cazul ecranului UHD) și până la 14.5 ore pentru versiunea Full HD.

Lenovo Yoga C930 va fi disponibil pe piață începând din luna septembrie și prețurile încep de la 1499 de euro.