Poza virală cu jandarmul pe scaun a dat cele mai bune glume după protest

Poza virală cu jandarmul pe scaun a dat cele mai bune glume după protest
Sursa foto: Dragoș Sasu Vulvara/Libertatea

La protestul din 10 august, Jandarmeria a dat un fel de examen al abuzului ca să arate și, eventual, să vadă cât de departe poate merge. Dintre toate imaginile de la protest, una a devenit subiect de glume.

Nu e nimic de râs după protestul din 10 august, când Jandarmeria s-a întrecut în abuzuri. Până ca situația să degenereze în violențe aproape de miezul nopții de vineri, jandarmii au abuzat de gaze lacrimogene, sprayuri cu piper și tunul cu apă.

După ce la ora 23 a fost dat ordinul evacuării pieței de protest, jandarmii au intervenit brutal în toți cei din piață. De la jurnaliști la bătrâni și oameni care stăteau în poziții non-combat, jandarmii n-au ratat aproape pe nimeni.

Poate cel mai ciudat caz, deși în niciun caz nu s-ar putea face o ierarhie, e cel al turiștilor din taxi scoși cu forța de jandarmi și bătuți în stradă. În taxi erau trei turiști israelieni. Ei nu au făcut nimic, ci doar întâmplarea i-a adus în mașina al cărei șofer s-a gândit că protestele nu aveau cum să ajungă la intersecția dintre bulevardul Ion Mihalache și Banul Manta.

„Deși au mai trecut câteva mașini prin zonă, jandarmii l-au oprit și au zguduit timp de câteva secunde automobilul. Apoi i-au scos pe cei trei clienți și pe șofer, i-au pus la pământ și au început să le care bastoane fără niciun motiv sau anunț prealabil”, scrie jurnalista Adina Florea pentru VICE România.

[readmore]

Dintre toți, s-a remarcat jandarmul care s-a odihnit în timpul intervenției pe un scaun aproape de clădirea BRD din Piața Victoriei. Fotografia a fost realizată de Dragoș Sasu Vulvara, jurnalist Libertatea.

Odată ce-a pus-o pe Facebook, imaginea a devenit virală și a fost prima sursă pentru unele dintre cele mai bune glume de după protest. Mai jos poți vedea o selecție dintre memele publicate pe Facebook până acum.