Opera pentru Android vrea să devină portofel pentru monede ca Bitcoin

Opera pentru Android vrea să devină portofel pentru monede ca Bitcoin

Browserul Opera își încearcă norocul în lumea criptomonedelor. A lansat o versiune beta a aplicației de mobil, disponibilă pentru Android, care conține un portfofel electronic.

Opera for Android with Crypto Wallet poate fi accesat aici de către persoanele care au primit invitație. Portofelul este compatibil momentan cu Ethereum, a doua cea mai populară criptomonedă de pe piață, după Bitcoin. Opera a ales Ethereum datorită felului în care dezvoltatorii au folosit această monedă virtuală pentru a crea aplicații cu jocuri.

Cel mai probabil însă, compatibilitatea sa va fi extinsă și către alte monede. Investitorii de Ethereum ar putea să își acceseze token-urile mult mai ușor dacă aplicația ar fi lansată.

opera criptomonede aplicatie

Aplicația vine la câteva luni după ce hype-ul cu privire la criptomonede s-a stins, într-o încercare de a atrage utilizatori noi. Înainte, cei de la Opera și-au exprimat interesul față de lumea criptomonedelor, mai exact pentru multitudinea de escrocherii care o împânzesc, și prin introducerea unui software anti-escrocherii în browser, care împiedică alte site-uri din a mina criptomonede prin browser-ul tău.

Portofelul electronic de criptomonede va fi mult mai ușor de folosit, pentru că va fi adus în zona mainstream și va putea fi accesat cu ușurință și de către începători, fără să fie nevoie de aplicații adiționale. Mai mult, creatorii susțin că, spre deosebire de alte portofele electronice, al lor nu necesită introducerea de parole sau de coduri PIN, pentru că siguranța utilizatorului este asigurată de Android.

„Sperăm că noul produs va grăbi trecerea criptomonedelor de la speculații și plasamente la folosirea lor pentru plățile și cumpărăturile din viața de zi cu zi a utilizatorilor”, a declarat Charles Hamel, Product Lead al Opera Crypto.

Dacă te-a atras mereu lumea criptomonedelor, dar ți s-a părut prea intangibilă din postura de începător, aplicația îmbunătățită Opera ar putea să schimbe acest lucru în viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge