OnePlus 6: recunoașterea facială poate fi păcălită cu o simplă poză

OnePlus 6: recunoașterea facială poate fi păcălită cu o simplă poză
George Stanciu
George Stanciu
13:55 30.05.2018

OnePlus 6 a fost lansat în urmă cu puțin timp și vine cu recunoaștere facială, doar că funcția poate fi păcălită destul de ușor.

Deblocarea telefonului prin recunoaștere facială e o funcție care a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme, iar producătorii se străduiesc să o introducă pe propriile dispozitive. Problema e că o bună parte dintre aceste sisteme au probleme în ceea ce privește diferențierea între o persoană reală și o imagine a acesteia. Am mai avut parte în trecut de asemenea situații, iar acum e rândul OnePlus 6 să intre în acest ”club select”.

Rik van Duijn este cel care a descoperit că telefonul poate fi păcălit astfel și a postat pe Twitter un video în care putem vedea problema. Acesta și-a creat un decupaj cu propriul chip și i-a oferit telefonul unui prieten, care a reușit să îl deblocheze cu fotografia, după câteva încercări. Acesta a mai făcut ulterior o postare pe Twitter, în care anunță că cei de la OnePlus l-au căutat și că investighează problema.

E probabil ca sistemul actual de recunoaștere facială să fie similar cu cel de pe OnePlus 5T. Acela folosea camera pentru a identifica distanța dintre trăsăturile faciale pe care le ai și probabil pentru a lua în calcul forma feței. La vremea respectivă, deși sistemul era destul de simplu, părea unul care nu poate fi păcălit.

Pe de altă parte, sistemul a fost păcălit destul de repede în cazul lui OnePlus 6. Rămâne să vedem ce poziție oficială va oferi compania în ceea ce privește problema actuală. Un lucru e cert: avem parte încă o dată de un sistem de recunoaștere facială în care ai putea să te încrezi, dar față de care ar trebui să ai ceva reticențe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI